• BIST 9673.93
  • Altın 2504.672
  • Dolar 32.5831
  • Euro 34.8411
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Erkek modasında bir ilk daha: Uçan Ceketler

Erkek modasında bir ilk daha: Uçan Ceketler
Damat, Tween ve D'S Damat markalarını bünyesinde barındıran Orka Holding aralarında İtalya, Almanya, Kanada, Güney Afrika ve Rusya'nın da olduğu 82 ülkeden...

Damat, Tween ve D'S Damat markalarını bünyesinde barındıran Orka Holding aralarında İtalya, Almanya, Kanada, Güney Afrika ve Rusya'nın da olduğu 82 ülkeden yaklaşık 200 bayinin ağırlandığı basın toplantısında ayrıca 180 gram ağırlığındaki "uçan ceketler" olarak adlandırılan ultra hafif ceketlerinin de tanıtımını yaptı.

Orka Holding 200 bayinin ağırlandığı İstanbul'daki 10. Yurt dışı Bayi Buluşması'nda aynı zamanda basın toplantısı da düzenledi. Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, Yönetim Kurulu Eş Başkanı Halidun Orakçıoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Osman Arar'ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda markalara ilişkin son gelişmeler de paylaşıldı.

180 gram ağırlığındaki ultra hafif ceketler

Damat markasının 2020 İlkbahar/Yaz koleksiyonları arasında yer alan ürünün hafifliği ile adeta " uçan ceketler" olarak tanımlandığını söyleyen Süleyman Orakçıoğlu, "Yeni nesil ultra hafif ceketlerimiz için hem yurt içi hem de yurt dışından üst üste sipariş alıyoruz" dedi. Ceketin özelliklerinden de bahseden Orakçıoğlu, İtalyan kumaştan, yüzde yüz yün olarak üretilen ceketlerimiz, vatka, tela, astar gibi malzemeler içermediği için gömlek hafifliğine ve doğal elastikiye sahip. Her ürünümüzde olduğu gibi erkeği fit gösteren, standart ceketlere göre de üretim aşaması oldukça zor olan bu ceketler 400 ila 600 Euro'ya alıcı buluyor" şeklinde konuştu.

İlk altı ayda hedefleri geçtik

Yapılan toplantıda aynı zamanda geçmiş ve gelecek hedeflerinden de bahseden ve karlılık oranları hakkında da bilgilendirmelere bulunan Orakçıoğlu, "Hem karlılıkta hem de yurt içi ve yurt dışı büyümede yılın ilk yarısında hedeflerimizi geçtik. Avustralya'dan Amerika'ya kadar beş kıt'ada marka olarak hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyoruz. İlk altı ayda aralarında Floransa, Kiev, Frankfurt, Saray Bosna ve Üsküp gibi marka şehirlerin olduğu noktalarda 20 mağaza açtık. Yakında Kanada Ottowa, mağazamızı da açıyoruz. Ayrıca yıl sonuna kadar 20 mağaza daha açarak toplam 40 yeni mağaza açmış oluyoruz" ifadelerini kullandı. Orakçıoğlu ayrıca yurt dışı ve yurt içi mağaza sayılarını toplamda 420'ye çıkarmayı, yine 2019 yılı sonunda ciroyu 750 milyon TL, ihracatı ise 30 milyon dolar olarak hedeflediklerinin altını çizdi.

"En zoru başararak İtalya'da yüzde 100'ün üzerinde büyüdük"

Dünya modasının kalbi İtalya'da da lüks markaları geride bırakarak yılda yüzde 100'ün üzerinde büyüme başarısı kaydettiklerini de dile getiren Orakçıoğlu, " 2016 yılı son çeyreğinde giriş yaptığımız İtalya'da satış noktamız 31'e ulaştı. Yıl sonunda bu sayı 40'a çıkacak. Dünyanın en güçlü erkek giyim mağazalarının olduğu İtalya'da böylesine bir performans ortaya koymak sadece bizim için değil Türkiye adına da çok önemli" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim