• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C

Erhan Yazıcıoğlu: Savaşı sanatla durdurabiliriz

Erhan Yazıcıoğlu: Savaşı sanatla durdurabiliriz
Türkiye'de son günlerde artan terör saldırılarına sanatçılardan da tepki geldi.

Türkiye'de son günlerde artan terör saldırılarına sanatçılardan da tepki geldi. Türk Gençliğine Hizmet Vakfı, "Teröre Lanet, Sanata Evet" konulu panel düzenledi. Çok sayıda sanatçının katıldığı panelde, sanatın terör karşısındaki önemi vurgulandı. İstanbul Şehir Tiyatrosu Eski Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu, "Bildiğiniz gibi ülkemizde bir kaos yaşanıyor. Bu kaos çok can alıyor çok can yakıyor. Herkes elinden geleni yapıyor bu uğurda barış için, terörü lanetlemek adına, biz de diyoruz ki sanatçılar olarak sanatın terörün karşısında durmasıyla sanki terör aksayabilir, terör yok olabilir." şeklinde konuştu.

Panelde özellikle Doğu illerinde sanata yeterince değer verilmediğine dikkat çekildi. Tiyatrocu Yazıcıoğlu, "Doğuya eğer biz kültürü ve sanatı götürebilseydik, sanat sözünü ağzımıza daha çok alsaydık, daha çok gösterebilseydik sanatın ne olduğunu, gençleri nasıl oyalayabileceğini, kültürün gençlerin beynini nasıl olumlu yönde yıkayacağını anlatabilseydik, ne uyuyşturucu belası kalırdı ülkede ne terör belası kalırdı." dedi. Yazıcıoğlu, sanatla gençlerin terörden uzaklaştırmanın mümkün olduğunu söyledi.

Sanatı olmayan bir toplumun yıkılmaya mahkum olduğunu ifade eden tiyatrocular, sadece silahla törürün önüne geçmenin zor olduğunu vurguladı. Terörün artık çok sinsi ilerlediğini söyleyen Yazıcıoğlu, "O yüzden bugünden bile olsa Doğuya kültürü götürebilirsek, eğitimi götürebilirsek, sanatın bütün dallarını götürebilirsek sanki gelecek nesillere terörü unutturabiliriz. Yoksa bu tehlike altında sanatsız savaşamayız." ifadelerini kullandı.

'ARABESKÇİLER SANATÇI DA BİZ ODUNCU MUYUZ'

Devlet davetlerinde tiyatrocuların olmadığı söyleyen konuşmacılar, "Arabeskçiler sanatçı da biz oduncu muyuz" diye yetkililere seslendi. Sadece işlerini yaptıklarını ve halkı arkalarına aldıklarını söyleyen tiyatrocular, "Bizimle birlikte arkamızdaki halkı yanınıza çekebilirsiniz" dedi. "Neden biz yanınızda yokuz? Biz politik bir tehlike değiliz. Sanatçıyız. Eleştirebiliriz." diyen Yazıcıoğlu, politika ile sanatı birleştirme çağrısı yaptı. "Uyuşturucudan, kötülükten, dağlarda uzak kalmanın tek yolu kültür ve sanata önem vermektir." şeklinde konuştu. Cihan

Erhan Yazıcıoğlu: Savaşı sanatla durdurabiliriz

Erhan Yazıcıoğlu: Savaşı sanatla durdurabiliriz

Erhan Yazıcıoğlu: Savaşı sanatla durdurabiliriz

Erhan Yazıcıoğlu: Savaşı sanatla durdurabiliriz

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim