• BIST 9060.78
  • Altın 2293.698
  • Dolar 32.31
  • Euro 35.1283
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Ergün: Alnım ak olarak görevi bırakıyorum

Bilim Sanayi ve Teknolojii Bakanı Nihat Ergün, bakanlığının devir teslim töreninde görevden alınmasıyla ilgili açıklamalarda bulunurken gündemdeki olaylarla ilgili ilginç açıklamalar yaptı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndaki devir teslim töreninde Nihat Ergün,  AK Parti'de uzun dönemdir farklı görevlerde bulunduğunu, son olarak da bakanlık görevini yürüttüğünü dile getirti.

AK Parti'de 3 dönem milletvekilliği yaptığını ve artık sivil hayata geçeceğini bunun için de sivil hayata hazırlık için bir süre verilmesinden dolayı Başbakan'a teşekkür ettiğini anlatan Ergün, kendisinin ne belediye başkanlığı adaylığı ne de son dönemdeki operasyonlarla ilişkisinden dolayı görevi bırakmadığını belirterek "Çok şükür alnım ak olarak görevi bırakıyorum. Benim para ve pul ile ilişkim olmadığını herkes bilir." dedi.

Ergin" İnsanları neyin yoldan çıkardığını biliyorum. İnsanları servet arzusu, şehvet arzusu, şöhret arzusu yoldan çıkarır. Bunların ne kadar yoldan çıkarıcı işler olduğunu biliyoruz.  Para ile pulla işimiz olmadı, makam ve mevkilerin baştan beri geçici olduğunu biliyoruz. Diğer konularla ilgili de işimiz olmadığını herkes bilir.  Bu bakımdan gönlümüz rahat. Dostlarımızın da sevenlerimizin de gönlü rahat olsun." dedi.

Bütün toplumlarda cemaatler mezhepler, tarikatlar vardır ve olacaktır" diyen Ergin, bunların toplumun önemli dinamikleri olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü "İnanç ve ahlak hareketi olanlar toplumun inşaasında önemli görevler de görebilirler. Ancak devletle ilişkilere gelince bu ilişkilerin boyutu farklıdır. Devlet herkesin ortak organizasyonudur. Devletin çalışma esasları da Anayasa kanunlar ve mevzuata göre yürür. Devlet içinde her fikirden, mezhepten görüşten kişi kamu görevlisi olarak görev alabilir.  Ancak insanlar devlette görevli oldukları zaman mezheplerini ve meşreplerini dışarda bırakmasını bilmelidirler."

İnsanların düşkün oldukları bazı şeyler yüzünden başlarına işler geldiğini anlatan Ergün, Türkiye'de cemaatlerin her zaman olacağını insanların da kendisini yakın hissedeceği yerler olabileceğini dile getirerek " Önemli olan devlet görevine geldikten sonra herşeyi bir kenara bırakmayı bilmesidir" dedi.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim