• BIST 9079.97
  • Altın 2310.66
  • Dolar 32.3382
  • Euro 35.0737
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Erdoğan'ın sözlerine 3 ülkeden tepki

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Mısır'daki darbenin arkasında İsrail var, elimizde belgesi var" sözlerine ABD'den yanıt gecikmedi.
Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, "Erdoğan'ın sözleri saldırgan, delilsiz ve yanlış" diye konuştu.Netanyahu'nun danışmanının "saçmalık" olarak tanımladığı sözlere Mısır’dan da tepki geldi.
 
ABD yönetimi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Mısır’daki darbenin ardında İsrail’in olduğu yönündeki sözlerini “güçlü biçimde” kınadı.
 
Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, “Başbakan Erdoğan’ın bugünkü sözlerini güçlü bir biçimde kınıyoruz. İsrail’in Mısır’daki olaylarda bir şekilde sorumluluğu olduğunu söylemek saldırgan, delilsiz ve yanlıştır” dedi. Earnest ayrıca bu tür ifadelerin bölgedeki tüm ülkelerin yapıcı işbirliği gereksiniminden uzaklaşmalarından öte bir işe yaramayacağını belirtti.
 
Ak Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Başbakan Erdoğan, "Mısır'daki darbenin arkasında İsrail var, elimizde belgesi var" demişti.
 
'MISIR'LA İLGİLİ DEĞERLENDİRME SÜRÜYOR'
 
Öte yandan ABD'nin Mısır'a yaptığı yardımları kestiği yönündeki haberlerin de gerçeği yansıtmadığını söyleyen Earnest, gazetecilere yaptığı açıklamada, Obama yönetiminin bu konudaki değerlendirmesinin henüz tamamlanmadığını belirtti. Vermontlu Demokrat Senatör Patrick Leahy'nin sözcüsü David Carle, CNN'e yaptığı açıklamada ABD'nin Mısır'a yaptığı askeri yardımın "şimdilik durdurulduğunu" söylemişti. Ancak Carle yardımın kalıcı olarak durdurulması yönünde bir karar alınmadığını belirtmişti. Söz konusu haber ilk olarak ise Daily Beast muhabiri Josh Rogin tarafından duyurulmuştu.
 
ERDOĞAN'A İSRAİL VE MISIR'DAN DA TEPKİ VAR
 
Başbakan Erdoğan’ın sözlerine İsrail ve Mısır’dan da tepki geldi.
 
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ismi gizli tutulan bir danışmanı Reuters'a yaptığı açıklamada Erdoğan’ın sözleri için “saçmalık” ifadesini kullandı.
 
İsrail Adalet Bakanı Tzipi Livni’nin bir sözcüsü, “İsrail ve Livni ile Mısır’ın içişleri arasında bir bağ kurma yolundaki her çaba temelsizdir” dedi.
 
Mısır resmi haber ajansı MENA ise bazı Mısırlı bakanların “sağlıklı ya da adil” olan hiç kimsenin bu sözleri kabul edemeyeceğini söylediğini bildirdi.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim