• BIST 9474.94
  • Altın 2494.948
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.7855
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Erdoğan'ın kızdığı talanın resmi!

Erdoğan'ın da denetlemeye çıktığı ve kızdığının öğrenildiği Bodrum koylarındaki talanın fotoğrafı ortaya çıktı.
Uydu fotoğrafları, Bodrum'un Torba ile Güvercinlik koylarındaki sahil ve orman talanını gözler önüne serdi. Yerel yönetimlerin verdiği izinler sonucu 2005'te bir tek yapının dahi olmadığı Torba 'beton koy'a dönüştü.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bayramda Muğla'nın Bodrum sahillerinde yaptığı denetim korkunç gerçekleri ortaya çıkardı. Torba Kanunu'yla yetki alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da buradaki talana varan çarpık yapılaşmayı mercek altına aldı. Bölgenin uydu fotoğrafları incelendiğinde özellikle Güvercinlik-Torba kıyı şeridinde hem sahil şeridinin hem de ormanlık alanın talan edildiği göze çarptı. Sahil şeridindeki inanılmaz yapılaşma kıyıya yakın bölgedeki balık çiftliklerinin bile ortadan kalkmasına neden oldu. 8 yıl önce neredeyse bir tek evin olmadığı sahil bölgesinde geçen sürenin sonunda ev yapılacak yer kalmadığı görüldü. Yerel yönetimlerin önünü açtığı çarpık yapılaşma sonucu sahiller talan edildi.
 
İLK ETAP AYDIN - FETHİYE ARASI
 
Bakanlık ilk etapta Aydın sahil şeridinden başlayarak Fethiye'ye kadar olan sahil ve sahile yakın kesimlerdeki uygunsuz yapılaşma uydu fotoğraflarıyla belirledi. Uydudan fotoğrafları çıkartılan bölgelerin büyük çoğunluğunda ormanlık alan ve sahillerin beton yapılarla çevrildiği belgelendi.
 
BALIK ÇİFTLİKLERİ BİLE NASİBİNİ ALDI
 
2002, 2005 ve 2006 tarihlerinde uydudan fotoğrafları çekilen Güvercinlik ve Torba koylarının 2013 fotoğraflarının incelendiğinde buralardaki Başbakan'ın haklı olduğu ortaya çıktı. Güvercinlik koyunda, betonlaşmayla alabalık çiftliklerinin bile kaldırıldığı göze çarptı. Koyda 2002 yılında çekilen uydu fotoğrafında denizdeki balık çiftlikleri daireler şeklinde yer alırken yakın zamanda çekilen fotoğrafta ise ormanlık alanla birlikte bu çiftliklerinde yok olduğu görüldü. Torba'daki durumda farklı değil. 8 yıl öncesine kadar sahil bölgesinde tek tük olan yapılar şimdi yeşil alanı ortadan kaldırmış.
 
2005 - 2013 Orman kalmadı
 
Bodrum'a bağlı Torba Koyu'undaki ormanlık alan tamamen talan edilmiş durumda. Koyun 2005 yılında el değmemiş alanları varken 2013'de sahil ve ormanlık alan betonla dolmuş. 8 yıl öncesine kadar sahil bölgesinde ormanlar içerisinde tek tük evler varken şimdi ise yeşil alanın ormanın içinde kaybolduğu kaydedildi. Bakanlık bu alanları kamu denetçileriyle denetleyeceği söyleniyor.
 
2006 - 2013 Betonla dolmuş
 
Uydu fotoğrafında görülen üçüncü alan ise Bordum'a bağlı Torba Koyu'nun başka bir kesimine ait. eski tarihlerde eşsiz görüntüsüyle Türkiye'nin en güzel koylarından olduğu söylenen Torba'da 2006 tarihinde boş olan sahil 2013 fotoğrafında birçok yapıyla doldurulmuş. Sahil iki yandan betonla örülmüş gibi. Bölgenin üst kesiminde yer alan ormanlık arazi ise betonlaşmadan nasibini almış.
 
2002 - 2013 Güvercinlik bu halde
 
Güvercinlik ve Torba koylarının 2013 fotoğraflarının incelendiğinde buralardaki yeşil alanın yok olduğu ve sahil kesimlerinin tamamen beton yapılarla dolduğu belgelendi. Güvercinlik koyunda 2002 yılında çekilen uydu fotoğrafında denizdeki balık çiftlikleri daireler şeklinde yer alırken yakın zamanda çekilen fotoğrafta ise ormanlık alanla birlikte bu çiftliklerin de yok olduğu görüldü.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim