• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Erdoğan’dan YKS’nin tarihine ilişkin tepkilerin ardından açıklama

Erdoğan’dan YKS’nin tarihine ilişkin tepkilerin ardından açıklama
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan twitterdan YKS ile ilgili bir açıklamada bulundu. Erdoğan, "2020 YKS, ilk açıklandığı tarihten 1 hafta sonrasına ertelendi. Ancak bu sınavda müfredattaki önemli bir kısımdan muaf olacaksınız. Ayrıca sınav süresini de artırdık. Bunun yanında barajı 10 puan düşürerek 170'e çektik" ifadelerini kullandı.

ÖSYM'nin sınav takvimine göre ilk olarak 20-21 Haziran tarihlerinde uygulanacak olan YKS, ülkemizde yaşanan corona virüs salgını nedeniyle Temmuz ayına ertelenmişti. 

 25-26 Temmuz 2020 tarihinde yapılacak olan YKS’nin öne çekildiği Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Erdoğan sınavın bir ay öne çekildiğini belirterek, YKS’nin 27-28 Haziran tarihlerinde yapılacağını açıkladı.

Bu açıklamanın Twitter’da yks2020 hashtag’i altında binlerce paylaşım yapıldı. Bazı öğrenciler, YKS tarihinin değiştirilmesine tepki gösterdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden gençlere seslendi.

"Sevgili gençler, 2020 mücadele ile geçiyor. Zorluklara millet olarak göğüs geriyoruz. Çok şükür başarımız ortada. Bu başarının altında anlık reflekslerle değil istişare ve sorumluluk bilinciyle alınan kararlar var. Bu başarının altında milletimizin her bir ferdinin imzası var." değerlendirmesinde bulunan Erdoğan, YKS 2020'nin, ilk açıklandığı tarihten 1 hafta sonrasına ertelendiğini anımsattı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ancak bu sınavda müfredattaki önemli bir kısımdan muaf olacaksınız. Ayrıca sınav süresini de artırdık. Bunun yanında barajı 10 puan düşürerek 170'e çektik. Bu yılki maraton inşallah çok daha rahat geçecek." ifadelerini kullandı. 

Erdoğan, paylaşımında şunları kaydetti:

"Bizler bu süreçlerde bilimin, ortak aklın ve vicdanın yolunda karar alırken tüm kesimlerin faydasını gözetiyor, bu aziz milletin her bir ferdinin bu süreçten sağ salim çıkması için canla başla, 7/24 çalışıyoruz. Bu süreci siyasi istismara kurban etmeden, azmimizle, kararlılığımızla, birliğimize sahip çıkarak hep birlikte atlatacağımıza inancım tamdır. Gelecekte sizlere emanet edeceğimiz güçlü Türkiye'yi, birliğimizi bozmaya çalışan odaklara rağmen inşa etmeye devam edeceğiz."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim