• BIST 9086.27
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Erdoğan'dan cemaat ile ilgili bomba açıklamalar!

Erdoğan'dan cemaat ile ilgili bomba açıklamalar!
Başbakan Erdoğan evinin dinlenmesinden askerin içindeki yapılanmaya kadar cemaati hedef aldı. Almanya dönüşü bomba açıklamalar yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya ziyareti  dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Evinin dinlenmesi için "casusluk" diyen Erdoğan paralel yapının askerin dahi içine sızma gayretinde olduğunu söyledi. Amerika'da FBI'ın bu yapıya karşı harekete geçtiğini vurgulayan Erdoğan dünyada bu yapıya bakışın değiştiğini söyledi.

MERKEZ BANKASINA MÜDAHAE ETSEM FAİZİ YÜKSELTMEM!

Bütün olay bana göre seçime endeksli. 30 Mart’ta neticeler ortaya çıktığı anda Avrupa’nın bakışı değişecek tamamen. Geçenlerde zannediyorum İngiliz yayın organlarından biri bize vuruyor, fakat seçimin sonucu yine Erdoğan kazanacak. Yani bu kadar kötülemenin anlamı ne? Allah aşkına bu ahlaksızlık değil mi?

Beni milletimin ferasetiyle böyle bir kararı vereceğini görüyorsun, fakat yine bunları yapıyorsun. Benim ülkemin içinde zaten sıkıntı yok. Gayet iyi gidiyoruz. Şurada bizim son olarak rahatsızlık duyduğumuz ekonomik olarak, döviz kurları vesaire bu tür konular ki onlarda da bize sürekli, “Merkez Bankası’na müdahale ediyor” diyorlar. Merkez Bankası’na müdahale etsem bir kere faizi yükseltmem. Ben kesinlikle faize karşıyım.

AB SÜRECİ OLUMLU
Olumlu istikamette gelişmeler olduğunu söyleyebilirim. Gerek Hollande’ın ziyaretindeki, gerekse Almanya Başbakanı Angela Merkel’le görüşmemizden edindiğim izlenimler, Almanya’daki yeni koalisyon hükümetinin yapısındaki değişiklik sonrası gelişen Türkiye’nin AB süreci konusundaki daha olumlu anlayış, iyiye gidişin işaretleri. Bundan sonraki temaslar, koalisyon ortağı SPD yönetimiyle olan hukukumuz, Almanya ile ilişkileri olumlu etkileyecek. Fransa’da da artık Nicolas Sarkozy anlayışı yok.

KAMUOYU HSYK’YI BİLMİYOR

Merkel’le görüşmede biraz Gezi olaylarına değinildi. SPD’nin ise 17 Aralık komplosuna ilgisi vardı, anlattık. Türk kamuoyu HSYK’yı pek bilmiyor. Almanya’da savcıları Adalet Bakanı atıyor, parlamento onaylıyor. Yargıçlar için de aynı prosedür var. Bizde ise Yargıtay atıyor. Muhalefete ‘Gelin bunu parlamentonun yetkisine verelim’ dedik. RTÜK gibi. 

VAKIF BAĞIŞININ SINIRI YOKTUR
KEMAL Kılıçdaroğlu, SSK Genel Müdürlüğü döneminde yaptıklarının hesabını versin. Tüm akrabalarını SSK kadrolarına aldırdı. Rahşan Ecevit affıyla kurtuldu. Kızı Vakıfbank’a girmiş. Duyunca, ‘Hayırlısı olsun’ dedik. Sonra o malum ayakkabı kutusundaki para olayının ardından istifa etti. O kutudaki para, bağışın yapıldığı vakfın hesabına girdi. Banka hesapları gizlidir. Ama murakıp mı, müfettiş mi birileri o hesaplara ulaştı… Bakın, siyasi partilere bağışlar 20 bin lirayla sınırlıdır.

CHP LİDERİ SAMİMİYETSİZ
Ama vakıflara yapılan bağışın sınırı yoktur… Şimdi tutturmuş bir TÜRGEV… Peki, bizden önceki dönemlerde Fatih Belediyesi, ÇYDD’ye, İstek Vakfı’na, TEV’e arazi bağışlamadı mı? Çukurambar’da, Çukurbostan’da…

O vakıflar suç işledi demiyorum, Kılıçdaroğlu’nun samimiyetsizliğini anlatmak istiyorum. 

TÜRGEV yeni değil ki; benim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığım dönemde kuruldu. Oğlum, kızım varmış… Eee, ne olmuş? Vakfın mütevelli heyeti 16 üyeden oluşuyor. TÜRGEV’de 2 bin genç kızımıza hizmet veriliyor.

FBI KARŞI GİRİŞİMLERE BAŞLADI
Bundan sonraki süreç, 17 Aralık olaylarını patlatanlara dünyada bakışı değiştirecek. Bu süreçte artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Zaten ABD’de FBI onlara karşı girişimlerde, müdahalede bulunmaya başladı.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim