• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

Erdoğan'a bir teşekkür ilanı daha!

Erdoğan'a bir teşekkür ilanı daha!
Yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Şirinoğlu, Başbakan Erdoğan'a, 1915 olaylarına ilişkin mesajı dolayısıyla gazeteye verdiği ilanla teşekkür etti.


Yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Bedros Şirinoğlu, bazı gazetelerde yer alan ilanla ilgili yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın daha önce de "gayrimüslimlere yönelik jestleri" olduğunu belirterek, "Bu taziye mesajı, Ermeniler'e uzatılan bir eldir. Bu elin sıkıca kavranması gerekir" dedi. 

Başbakan Erdoğan'ın mesajının, hem Ermeni cemaati hem de ülkede yaşayan bütün insanlar açısından önemli bir açılım olduğunu belirten Şirinoğlu, "Bu eller birleşirse, çözüme daha çabuk gidilir, bu işlerden nemalanmak isteyen kişilerin de önü kesilmiş olur" ifadesini kullandı. 

Bedros Şirinoğlu, gazetedeki teşekkür ilanını ailesi adına verdiğini vurgulayarak, "Sayın Başbakanımızın yapmış olduğu güzelliklere karşılık bu ilanı verdim. Hatta mesajımda, 'güzel adam' diye zikrettim. Başbakanımızı gerçekten seviyorum. Daha önceki beyanlarımda da 'Onun gönlüne, kalbine inanıyorum. Başbakanımız iyi adamdır' demiştim. İşte buyurun meydanda. Doğru söze ne denir? Sayın Başbakan 99 yıl sonra ülkede ilk defa kötü günlerin anısına bir taziye mesajı sunmuştur" diye konuştu. 

Başbakan Erdoğan'ın mesajının, İstanbul'da ve Türkiye genelinde yaşayan Ermeniler'in büyük bölümü tarafından memnuniyetle karşılandığını bildiren Şirinoğlu, "Belli bir kesim tatmin olmamıştır. Bunu da kabul etmek lazım. Diasporayı bilemem. Fakat Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Ermeniler olarak büyük çoğunluğumuz, Sayın Başbakan'ın bu sözlerini memnuniyetle karşıladık. Sayın Başbakan'a kalbenteşekkür ediyorum" dedi. 

Şirinoğlu'nun gazetelerde yer alan ilanı şöyle: 

"Bizlere ilkleri yaşatan, saygıdeğer Başbakanımız güzel adam Sayın Recep Tayyip Erdoğan. Taziye mesajınıza en içten teşekkürlerimi arz eder, ben ve ailem adına, kötü günlerde hayatını kaybeden Müslüman kardeşlerimin torunlarına taziyelerimi sunarım."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim