• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 23 °C

Erdoğan: Yeni bir ekonomik kurtuluş savaşı veriyoruz

Erdoğan: Yeni bir ekonomik kurtuluş savaşı veriyoruz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ülkemizi ekonomi alanından kuşatmaya çalışanlara cevabımızı yeni bir ekonomik kurtuluş savaşıyla veriyoruz" dedi. Erdoğan, Van'daki programının ardından İzmir'de deprem bölgesine gidecek.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Atatürk Şehir Stadyumu’nda düzenlenen Van 7.Olağan İl Kongresi’nde ekonomiyle ilgili mesajlar verdi.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“KAPİTÜLASYONLARIN KALDIRILMASI KADAR ANLAMLI”

* Bölgemizde ve dünyada yaşanan hemen her mesele doğrudan ülkemizi ilgilendiriyor.

* Türkiye’nin Libya’dan Karabağ’a kadar pek çok meselede bu derece aktif pozisyon almasının sebebi hem kendi haklarını savunmak hem de zor zamanlarında dostlarının yanında yer aldığını göstermektir. Tüm bunları yaparken ülkemizdeki vatandaşlarımızın dertlerini ve beklentilerini de ihmal etmiyoruz.

* Ekonomimizi bir yandan corona virüsü salgının yol açtığı sıkıntılara bir yandan da maruz kaldığımız saldırılara karşı ayakta tutuyoruz.

* İstihdamı korumak ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı yalnız bırakmamak için 40 milyar liralık karşılıksız nakit desteği sağladık.

* Üretimi sürdürmek, esnafı ve sanatkarı ayakta tutmam ve ihracatı geliştirmek için görülmemiş kredi ve vergi teşviklerini devreye soktuk. İhtiyaç duyuldukça yeni destek ve teşvik paketleri hazırlıyor ve uygulamaya alıyoruz.

* Yakın çevremiz başta olmak üzere tüm dünya salgının yeni dalgalarıyla sarsılırken, Türkiye güçlü sağlık alt yapısı ve dirayetli kriz yönetimiyle bu süreçte kendini ayrıştırmayı başarmıştır.

* Böyle dönemler aynı zamanda doğru stratejiler ve çok çalışmakla, çok büyük atılımlarında fırsatlarıdır. Ülkemizi siyasi ve diplomasi alanında kuşatmaya kalktılar.

* İstiklalimize ve istikbalimize, canımız pahasına sahip çıkarak karşılık verdik. Ülkemizi savunma sanayinde kuşatmaya kalktılar, kendi savunma sanayimizi kurarak karşı çıktık.

* Ülkemizi ekonomik alanında kuşatmaya çalışanlara da cevabımızı yeni bir ekonomik kurtuluş savaşıyla veriyoruz. Bölgemizdeki krizlerin ve salgının etkileri bütün bunların sebebiyle belki tam olarak görülemiyor, ama emin olun ekonomide en az siyasi özgürlüğümüz kadar önemli adımlar atıyoruz.

* Yıllarca bu ülkeyi faiz, kur, enflasyon şeytan üçgenine sıkıştıran cari açığını yüksek maliyetli borçlanmayla kapattırarak sömürenlerin oyunlarını birer birer bozuyoruz.

* Artık yolun sonuna geldiklerini görenlerin tüm güçleriyle saldırmalarının sebebi budur. Ekonomide gerçekleştirmekte olduğumuz büyük yapısal değişim en az kapitülasyonların kaldırılması kadar tarihi öneme sahiptir.

* Allah’ın yardımı ve milletimizin desteğiyle 2023 yılına kadar bu sürece tamamladığımızda da ekonomi de de bambaşka bir Türkiye’yi milletimizin hizmetine sunacağız. Bunun için milletimizden biraz daha metanet, sabır ve gayret bekliyorum. Vesayeti milletimizle birlikte tasfiye ettik.

* Darbecileri milletimizle birlikte tepeledik. Ülkemizin fiziki alt yapısını, 81 vilayetiyle baştan sona milletimizle yeniledik. Temel hizmet alanlarında örnek bir Türkiye’yi milletimizle birlikte kurduk.

* İnşallah bugün yürüttüğümüz tarihi mücadeleyi de yine milletimizle birlikte vereceğiz. Beraberce zafere yürüyeceğiz. Bunun için birliğimize beraberliğimiz kardeşliğimize sıkı sıkıya sahip çıkmamız gerekiyor.

* Biz birbirimizi para pul, makam mevki için değil, sadece ve sadece Allah için sevmenin bahtiyarlığına ereceğiz.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim