• BIST 9079.97
  • Altın 2301.842
  • Dolar 32.3299
  • Euro 35.1048
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Erdoğan ve MİT'in kontrolünde çıkan gazeteler

Erdoğan ve MİT'in kontrolünde çıkan gazeteler
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarında havuz medyasının manşetlerinin bizzat Erdoğan'ın onayından geçtiği ve cemaate vuracak bilgilerin ise MİT'ten aktarıldığı ortaya çıktı.

İnternetteki Başçalan hesabının bugün yayınladığı tapelerden birinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın babasına 18 Aralık gününün manşetlerini rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarının yapıldığı günün akşamında yani yayınlanmadan bir gece öncesinden okuduğu ortaya çıktı.

Başçalan isimli hesaptan yayınlanan ses kayıtlarından birinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia ediliyor. Ses kaydını yayınlayan hesap, görüşmenin 18 Aralık’ta yapıldığını öne sürüyor.

ERDOĞAN: CİDDİ MEDYA DESTEĞİ LAZIM

Ses kaydında Bilal Erdoğan’a ait olduğu öne sürülen ses, Fethullah Gülen cemaatini işaret ederek, en üstteki isme (Fethullah Gülen) kadar bu işin götürüleceğini söylüyor.

Oğlunun bu sözleri üzerine Erdoğan’a ait olduğu öne sürülen ses, bu konuda bazı adımlar atılacağını söylüyor.

MANŞETLERİ BİR GECE ÖNCEDEN OKUYOR

Recep Tayyip Erdoğan daha sonra Bilal Erdoğan’a bu süreçte ciddi bir medya desteğine ihtiyaçları olduğunu söylüyor.

Ses kaydında Bilal Erdoğan’a ait olduğu öne sürülen ses, babasına ertesi günün manşetlerini okuyor. Takvim Gazetesi'nin "Vaiz Lobisi" manşetini okuyan ses Sabah gazetesinin "Kaset olmadı dosya verelim." manşetini atacağını söylüyor.

TALİMATLA MANŞET ATTIRILIYOR

Bilal Erdoğan'a ait olan ses daha sonra bu gazetelerin manşetlerinin hazır olduğunu ve Erdoğan'ın talimatlarını beklediklerini aktarıyor. Bilal Erdoğan daha sonra gazetelerin en tepeden vurmaya başlayacağı bilgisini veriyor.

MİT'TEN HAVUZ MEDYASINA MALZEME

Kayıtta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ait olduğu öne sürülen ses ise onay veriyor.
Erdoğan’ın bu sözleri üzerine de Bilal Erdoğan, haberler için MİT'ten malzeme gelmesi gerektiğini söylüyor. Erdoğan da oğluna bunun gereğinin yapılacağı yönünde sözler söylüyor.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim