• BIST 9079.97
  • Altın 2318.134
  • Dolar 32.3415
  • Euro 34.9033
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Erdoğan: Osman Öcalan'ın kırmızı bültenle arandığını bilmiyorum

Erdoğan: Osman Öcalan'ın kırmızı bültenle arandığını bilmiyorum
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Osman Öcalan'ın TRT Kurdi'de yayına çıkmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 zirvesi için Japonya’ya doğru yola çıkmadan önce basın toplantısı düzenledi.

“S-400’lerin satın alınması durumunda ABD yaptırımı olursa Türkiye’nin B planı olacak mı?” sorusuna “NATO ülkeleri birbirine yaptırım uygulamaya başladıysa, doğrusu ben bunu bilmiyorum” yanıtını verdi:

'' S-400’le ilgili olarak biliyorsunuz bugüne kadar birçok kez bu konuda işin bittiğini, teslim süreci içinde olduğunu ifade ettik. Nedense bizim söylediklerimize pek inanılmıyor, bizim dışımızda söylenenler itibar görüyor. Şunu unutmayın, Türkiye bir NATO ülkesidir. ABD de bir NATO ülkesidir. Eğer NATO ülkeleri birbirine yaptırım uygulamaya başladıysa, doğrusu ben bunu bilmiyorum. Bizim ABD ile münasebetimiz bir stratejik ortaklık çerçevesi altında yürümektedir. Bugüne kadar Sayın Trump’la yaptığım görüşmelerde bu izlenimleri hiç almadım. Alt kademelerde birileri bu tür şeyleri dillendiriyor. Bu ziyarette Sayın Trump’la ikili görüşmemizde bu konuyu tekrar ele alma fırsatımız olacak. B planı, C planı... Daha doğmamış çocuğa don biçme yoluna gitmeyelim. O bizde saklı kalsın, adeta çeyiz sandığında kalsın. Zamanı gelince onu meydana çıkarırız.”

'TRUMP'TAN YAPTIRIM iZLENiMi ALMADIM'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin S-400 füze savunma sistemini alması sonrasında ABD'nin yaptırım kararı olacağı iddialarına yönelik, "NATO ülkeleri birbirine yaptırım uygulamaya başladıysa doğrusu bunu bilmiyorum. Sayın Trump ile görüşmelerimde bu izlenimleri hiç almadım." dedi.

‘Millet kararını verdi ve bu iş bitmiştir’

Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanının bağımsızlığını referanduma götürme çağrısıyla ilgili soruya da şu yanıtı verdi:

“Sayın Kılıçdaroğlu kendi söylüyor kendi dinliyor. Bu yeni yönetim sistemine biz parlamento kararıyla mı girdik, AK Parti kendi verdiği kararla mı girdi, yoksa millete mi gittik? Bunun kararını millet vermedi mi? Millet kararını verdi ve bu iş bitmiştir. Şu anda bir yılı geride bıraktık, eksiğiyle artısıyla her şey ortaya çıkıyor. Bundan sonraki süreçte de nerelerde ne gibi aksamalar varsa giderilerek devam edilir.

"Öyle akşam yat sabah kalk referandum, dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok. Bu sistem ilk kez bizimle deneniyor. Daha önce parlamenter sistemi yıllarca gördük. Çok bedeller ödedik, aynı bedelleri ödemek istemiyoruz ve Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu ifadesiyle de hareket edecek değiliz. Şu anda yola koyulduk ve aynı kararlılıkla devam ediyoruz.”

Akademisyen Özcan'ın Öcalan'ı ziyareti: Müracaat yapılmış ve bunun üzerine adım atılmıştır

23 Haziran yenilenen İstanbul seçimi öncesinde İmralı Cezaevi’nde Abdullah Öcalan’ı ziyaret eden Tunceli Munzur Üniversitesi’nden Profesör Ali Kemal Özcan’a iznin nasıl verildiğiyle ilgili soruya da cevap verirken de, Adalet Bakanlığı’nı ve yasaları işaret etti:

''Şimdi cezaevinde yatanlara hangi kurum ziyaret için müsade eder, hangi şartlar altında müsade eder, bunların hepsi bellidir. Hangi kurum bu? Adalet Bakanlığı. Müracaat yapılmıştır ve bunun üzerine böyle bir adım atılmıştır. Bununla ilgili olarak da bakanlığımız, hatta ben daha da ileri gidiyorum, kime nasıl izin vereceğini yasalara kayıtlı olarak bu adımları atar ve ona göre de değerlendirmesini yapar. Kalkıp da muhalefetten ne ses geldiğine bakmaz. Bakanlık bununla ilgili adımını atmıştır müracaat üzere ve kararını vermiştir.”
Şimdi cezaevinde yatanlara hangi kurum ziyaret için müsade eder, hangi şartlar altında müsade eder, bunların hepsi bellidir. Hangi kurum bu? Adalet Bakanlığı. Müracaat yapılmıştır ve bunun üzerine böyle bir adım atılmıştır. Bununla ilgili olarak da bakanlığımız, hatta ben daha da ileri gidiyorum, kime nasıl izin vereceğini yasalara kayıtlı olarak bu adımları atar ve ona göre de değerlendirmesini yapar. Kalkıp da muhalefetten ne ses geldiğine bakmaz. Bakanlık bununla ilgili adımını atmıştır müracaat üzere ve kararını vermiştir.”

OSMAN ÖCALAN'IN TRT KURDİ YAYININA ÇIKMASI

“Abdullah Öcalan’ın kardeşi, kırmızı bültenle aranan Osman Öcalan’ın TRT Kurdi’ye çıkması” sorusunu ise şöyle yanıtladı:

“Doğrusu ben Osman Öcalan’ın kırmızı bültenle arandığını bilmiyorum. Ancak TRT’ye müracaat etmiş ve TRT Kurdi de böyle bir program yapmışsa bunu da TRT’deki arkadaşlarımız bilirler. Ben o kurumdaki arkadaşlarımızın da bu hassasiyet içinde adım attıklarına inanıyorum çünkü bu konularda kendilerine güveniyorum. TRT Kurdi’yi kurarken kimse bize niye TRT Kurdi’yi kurdunuz demedi. TRT’yi yönetenler bütün hassasiyetleri göz önünde bulundurarak bu tür adımları atar, TRT Kurdi’nin reytingini nasıl yükselteceğini de düşünür, ülkeye nasıl faydalı olacağını da düşünür, buna göre de adımlarını atmıştır.”

Binali Yıldırım’ın yeniden kabineye gireceği söylentileri için de, "Bizim yeni yönetim sistemine göre oluşmuş bir yapımız var. Bunlar, özellikle partimiz içinde bir fitnenin çıkarılmasına yönelik söylemlerdir, kimsenin kulak asmaması gerekir. Ne zaman, nerede, kimi, nasıl değerlendireceğimizi iyi biliriz, dışarıdan ahkam kesilmesine izin vermeyiz. AK Parti bütün kararlarını kendi içinde alır." ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim