• BIST 9582.44
  • Altın 2483.023
  • Dolar 32.4988
  • Euro 34.6213
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Erdoğan: İstemeseler de alacağız, yapacağız

Erdoğan: İstemeseler de alacağız, yapacağız
Erdoğan’ın da katılımıyla Turkish HABOM törenle açıldı... Erdoğan ses kayıtlarında "milletin a. koyacağız" diyen işadamı Mehmet Cengiz'e, "Arıyorum arıyorum Cengiz'i bulamıyorum" diye seslendi.

Uçak motoru bakım ve tamir üssü Turkish HABOM, bugün Başbakan Erdoğan’ın da katıldığı törenle açıldı.

Bölge ülkelerine de hizmet verecek olan uçak motoru bakım ve tamir üssü Turkish HABOM, Başbakan Erdoğan’ın da katıldığı törenle açıldı. 500 milyon dolara mal olan tesis, 7 bin kişiye istihdam sağlayacak.

Erdoğan açılış töreninde yaptığı konuşmada Ordu-Giresun Havalimanından bahsederken projeyi yürüten Mehmet Cengiz'e seslenerek projenin biteceği tarihi öğrenmek istedi. Erdoğan bu sırada şöyle etrafa bakınarak, "Arıyorum arıyorum Cengiz'i bulamıyorum. Ne zaman bitecek bu hava alanı. Bu yıl sonumu?" dedi.  

Bunun üzerine işadamı Mehmet Cengiz ayağa kalkarak, "Alt yapı bitti bu yıl sonuna da üst yapı bitecek" bilgisini iletti. Cengiz'in sözlerini duyamayan Erdoğan, "yüksek sesle söyle" dedi. Cengiz bunun üzerine sözlerini tekrarladı. Erdoğan daha sonra konuşmasına devam etti. 

550 MİLYON DOLARLIK PROJE

İstanbul Anadolu yakasında Sabiha Gökçen Havalimanı sınırları içinde yapımı tamamlanan ve tüm global müşterilere motor bakım, tamir, revizyon hizmeti sunacak olan Hava Bakım Onarım Modifikasyon (HABOM) tesisleri bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından törenle açılacak. 550 milyon dolarlık bir yatırımla kurulan Turkish HABOM sadece THY’ye ait uçakları değil Türkiye’nin çevresindeki hava yollarına da hizmet verecek. Bakım üssü tamamen faaliyete girdiğinde 7 bin kişiye de istihdam sağlayacak. 

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Bu merkezin THY'ye ve ülkemize kazandırılmasında emeği geçen herkesi kutluyorum. Türk bayrağını dünya çapında başarıyla taşıyan THY'nin her bir mensubunu gayretleri çalışkanlıkları için ayrıca kutluyorum. Açılışını yaptığımız ve tamamı THY'ye ait olan HABOM'un bu güzide kurumumuzu daha da ileriye götüreceğine inanıyorum. 

Bu proje Sabiha Gökçen için de yeni bir açılım yeni bir atılım anlayışını taşıyor. Son teknolojiyle donatılan bu merkezin gerek inşaatı ve işletmesiyle enerji ve çevre dostu olarak tasarlanmış olmasından da milletim adına onur duyuyorum. Toplam 3100 kişinin çalışacağı yılda 500 milyon dolar ciro elde etmesi beklenen bu tesisle havacılık tarihinde yeni bir dönem açılmış oluyor. 

TAKSİYE BİNİNCE HAVAALANINA GİDECEK

Türkiye'nin 2023 vizyonunun tamamlayıcısı olarak gördüğüm bu tür hamleleri diğer kurumlarımızı da teşvik edeceğine inanıyorum. 12 yılda Türkiye'nin nereden nereye geldiğinin en güzel örneklerinden biri havayollarında katedilen mesafedir. 12 yıl önce yola çıkarken Ulaştırma Bakanı sayın Binali Yıldırım'a bunu söyledim. Biz havayolunu halkın yolu yapacağız dedim. Çünkü uçaklarla seyahat etmek ülkemde her vatandaşımın imkanı değildi. Bu şartları oluşturmak ve geliştirmek kolay olmadı. Malum 26 havaalanı vardı. Şimdi 52 hava alanı var. Bu ağ daha da genişleyecek. Benim vatandaşım evinden arabasına veya taksiye bindiği zaman yarım saatlik mesafede havaalanına ulaşabilir hale gelecek. 

SIRT ÜSTÜ YATARAK UÇAKLARI SEYREDERDİK

Eski Türkiye'de hava yolu ulaşımı sadece gelir yüzeyi yüksek kesimlerin lüksüydü. Bugün otobüs firmalarının fiyatıyla uçakta yolculuk edebilir hale geldik. Vatandaşlarımızın büyük bölümü uçakları sadece havada görebiliyordu. Çocukluğumuzda biz de sırt üstü yatarak uçakları seyrederdik. Ama artık Iğdır'a kadar uçaklar gidiyor. 

Türkiye'de ilk defa deniz üzerinde Ordu-Giresun havalimanını yapıyoruz.

ARIYORUM ARIYORUM CENGİZ'İ BULAMIYORUM

Arıyorum arıyorum Cengiz'i bulamıyorum. Ne zaman bitecek bu hava alanı. Bu yıl sonumu? (Mehmet Cengiz: Alt yapı bitti bu yıl sonuna da üst yapı bitecek) 

Alternatifleri çoğalttıkça artık benim insanımın sıkıntım derdim ne olacak sorusunun cevabı karşılanmış olacak. 

29 Ekim 2017'de üçüncü havalimanını açacağız. 

PARALEL YAPI ÖNÜMÜZÜ KESTİ

Yargıda paralel yapı önümüzü kesti. Bütün bu engellere rağmen hamdolsun temeli attık. İnşaat hızla devam ediyor. İnşaat devam ederken iş makinaları yeni araçlar yeni gereçler yurt dışından geliyor. İnşallah bir ay içinde tamamen gelmiş olacak. Orada yoğun şantiye çalışmaları devam edecek. Hem gezi olaylarının hem de 17 aralıkta girişilen paralel devlet yapılanmasının hedeflerinden biri unutmayın bu projeydi. Çünkü Türkiye dünyada birinciliği bu alanlarda almasın. İçerden de dışarıdan da. İsteseler de istemeseler de alacağız yapacağız gerçekleştireceğiz. 

BİZİ 4-5 YIL ENGELLEDİLER

Bu kalkışma girişimi Türkiye'nin geleceğine yönelikti. Aynı şey şehir hastaneleri projelerimizde de oluyor. Orada da akıl hayal almaz... Bu şehir hastaneleriyle artık vatandaşların mevcut hastaneler dışında uluslararası hastanelere gitmesini engelleyelim. Herşeyi burada yapalım. Sağlıkta en ileri teknolojiyle donatılmış hastanelerimize sahip olalım diye çalışıyoruz. Benim özel bir projemdir bu. 12 yıldır bunun hasreti içindeyim. 4-5 yıldır bir çok engellerle temel atmalar önlendi. Bu kalkışma girişimi başarılı olsaydı İstanbul'un yeni havalimanı da rafa kalkacaktı. Şu Marmaray projemizi bile 4-5 yıl ertelediler. Çok daha önce açılacaktı. Çünkü bu projelerin içinde yer alan tüm işadamları tutuklanacak şirketleri çökertilecek böylece proje fiilen hayata geçirilemez hale gelecekti. Bizim kararlı duruşumuzla bu oyun bozuldu. 

Bu proje de öngördüğümüz şekilde yürümeye devam ediyor. Ülkesini seven milletini seven hiçbir kimsenin bu ihanetin içinde sağında solunda yer alması mümkün değildir. 

UÇURUMUN KENARINDAN DÖNDÜK

Bu kalkışmayı engellememiş olsaydık halimiz çevre ülkelerinden farksız olmazdı. Bir Ukrayna ve Mısır'a döndürürlerdi. Mısır, Suriye Ukrayna'da ne yapılmak isteniyorsa aynısı Türkiye için de yapılacaktı. Ama hamdolsun öyle olmadı. Birileri Türkiye'yi yeni bir karanlık dönemin içine itmenin gayreti içinde oldu. Her şeyi bilen ve gören o irade milletimizi ülkemizi bir kez daha korudu ve uçurumun kenarından çevirdi hamdolsun. 

PENSİLVANYA'NIN TEZGAHI ORTAYA ÇIKTI

Pensilvanya'nın da birlikte olanların da ihaneti tezgahı ortaya çıktı. Artık bunların hiç kimseyi kullanması mümkün değildir. Zaman onlar için geriye doğru işliyor. Türkiye'nin ise lehine doğru işliyor. Millet son seçimlerde hem bu ihaneti hem kendi siyasi çıkarları için bu ihanete göz yuman ortak olanların basiretsizliğini gayet iyi gördüğünü ortaya koydu. Türkiye'nin 2023 hedefleriyle birlikte 2053 ve 2071 vizyonlarında artık önü açıktır. Ufukları bir sonraki seçimi geçemeyenlere inat biz çocuklarımız torunlarımız ve sonraki nesiller için çalışmaya devam edeceğiz. 

Biz işte buradaki gibi albayrağımızın yeni burçlara dikilmesinin heyecanını sevincini motivasyonunu başka hiçbir şeye değişmedik değişmiyoruz. Bizim için esas olan sadece ülkemizin menfaatidir. 

THY YÖN. KR. BŞK HAMDİ TOPÇU HABOM TESİSİNDE

TÜRK HAVA YOLLARI SADECE YOLCU TAŞIMIYOR

İnsanlık İslam dünyası Türkiye'ye bakıyor... Acaba Türkiye ne der, ne diyor... Acaba Türkiye ayağa kalkıp da bizim imdadımıza yetişecek mi ona bakıyor. THY'nin uçakları gittikleri yerlere sadece yolcu taşımıyor aynı zamanda bu umudu ve heyecanı taşıyor. THY yönetimimizin pilotundan teknisyenine kadar her bir çalışanımızın bu anlayışla görev yaptığına inanıyorum. 

Yarın Ramazanı Şerif başlıyor. Rahmet ve bereket ayına giriyoruz. Ramazan'ın milletimiz, devletimiz ve şu cumhurbaşkanlığı seçimleri için hayırlara vesile olmasını Allah'tan niyaz ediyorum. 

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim