• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Erdoğan: Beyaz Saray'a ne oluyor?

Mısır’daki darbenin arkasında İsrail olduğu şeklindeki sözleriyle ilgili açıklama yapan ABD’ye tepki gösteren Başbakan Erdoğan, “Beyaz Saray’a ne oluyor? Beyaz Saray böyle konuşmamalıydı” dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış töreninde konuşma yaptı.
 
Konuşmasının büyük bir kısmını Suriye ve Mısır'daki gelişmelere ayıran Erdoğan, CHP'ye yönelik eleştirilerde de bulundu.
 
Başbakan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:
 
“Suriye’de insanlık dışı bir katliam sergileniyor. Şu ana kadar yüz binden fazla masum insan hayatını kaybetti. 2 milyondan fazla insan ülkesine terk etti. Sadece Türkiye’de 500 bin Suriyeli kardeşimizi misafir ediyoruz. Suriye’de insanlık dramı yaşanırken, Mısır’da darbe yapıldı. Millete katliam yapılmaya başlandı.
 
O yavrular kimyasal silahla şehit edildiler. Ben inanıyorum ki bu Beşşar Esed'ın artık son çırpınışlarıdır. Çünkü müntakim olan Allah inanıyorum ki bunun hesabını en kısa zamanda ondan soracaktır. Bu yavruların intikamını onlardan alacaktır.
 
Bize birileri diyor ki 'Türkiye yalnızlaştı'. Hayır, yalnızlaşmadık. Bizim yanımızda onların tankı, topu, uçağıyla o yavruların üzerine iniyorlarsa bilesiniz ki bizim yanımızda da önce hak var, sonra halk var. Biz medyayla sermayeyle gelmedik. Uzun ince bir yolda halkla yürüdük. Bundan sonra da böyle yürüyeceğiz.
 
‘Türkiye, Suriye’yle, Mısır’la bu kadar neden ilgileniyor?’ diyorlar. BM’yle birlikte Somali’ye, Afganistan’a, Balkanlar’a niye gittin diyen var mı? BM Güvenlik Konseyi sen neredesin, ne işe yararsın? 5 üye, özellikle de iki üye dünyanın kaderini etkiliyor. Dünya, 5’ten büyüktür. Dünya halkları vakti geldiğinde hesabını soracaktır.
 
Zalime bir çift söz söylemeyenler mazlumun yanında olan Türkiye’ye laf söylemeye kalkıyorlar. Türkiye’ye saldırarak vicdanlarının üzerini örtmeye çalışıyorlar. Türkiye’nin mert duruşunu hazmedemiyorlar.
 
Biz kan akmasın istiyoruz. Çocuklar ölmesin istiyoruz. Esmalar, Ayşeler, Fatmalar ölmesin istiyoruz. İnsanlık ve vicdan kurumasın istiyoruz.
 
1071 yılından bugüne kadar bu topraklar üzerinde, bu geniş coğrafyada sesimizin, sözümüzün ulaştığı her yerde biz sadece hakkı savunduk, sadece barışı savunduk, sadece dostluğu, kardeşliği, dayanışmayı savunduk.
 
Bin yıldır kardeşin kardeşi katletmesine, Müslümanın Müslümana kıymasına, mezhep çatışmalarına asla müsamaha göstermedik, kardeşin kardeşi katlettiği çatışmaların içinde hiçbir zaman olmadık. Biz hep arabulucu olduk, hep mazlumun yanında yer aldık.
 
Ey bugün bize 'orada ne işiniz var' diyenler bizim tarihi bir sorumluluğumuz var. İçeride ya da dışarıda kim ne derse desin Türkiye hak bildiği yolda dosdoğru yürüyen bir devlettir. Hiç kimse ama hiç kimse bize istikamet çizemez. Hiç kimse bize ne yapacağımızı öğretmeye, dayatmaya kalkışamaz. Hiç kimse bize yapay gündemler enjekte edemez. Biz büyük devletiz.
 
Çanakkale zaferimizde biz Kahireli, Sinalı, Mısırlı, Kudüslü, Şamlı, Halepli kardeşlerimize 'neden buraya geldiniz' diye sorduk mu? Sormadık. Onlar da bize 'neden buraya geldik' demeden Çanakkale'de bizimle beraber savaştırlar, bizimle bizim vatanımızı savundular, bizim dedelerimizle şehit oldular, Çanakkale'de de şehit oldular, Sarıkamışta'da da şehit oldular. Şimdi soruyorum, ey bugün bize 'orada ne işiniz var diyenler' önce başınızı iki eliniz arasına alın bizim tarihi bir sorumluluğumuz var. Bizim Mısır halkına karşı bir vefa borcumuz var. Türkiye'nin Filistin'e, Suriye'ye karşı vefa borcu var. 'Bize ne Mısır'dan, bize ne Suriye'den Filistin'den' diyen vefasızlık etmiş olur. Tarihine, medeniyetine en önemlisi ecdadına, dedelerine, şehitlerine büyüklerine sırtını dönmüş olur.
 
'BEYAZ SARAY'A NE OLUYOR?'
 
Demokrasi sandık değildir diyenlerin kim olduğunu öğrendiniz mi? İşlerine geldiği zaman sandık, işlerine gelmediği zaman sandık değil. Bunu ben söyleyince Beyaz Saray'dan bana cevap geliyor. Üzüldüm. Niye Çünkü bunun muhatabı Beyaz Saray değildi. Çünkü ben burada Amerika'yı ifade etmedim. Ben burada İsrail'i ifade ettim. Peki Beyaz Saray'a ne oluyor da Beyaz Saray bunu konuşuyor. Beyaz Saray bunu dillendirmemeliydi. Beyaz Saray böyle bir şeyi konuşmamalıydı. Eğer bunu konuşması gereken varsa İsrail konuşmalıydı. Bu, NATO'da birlikte olan iki ülke olarak bir ortağın, bir diğer ortağa böyle bir yaklaşımı yakışık almadı. İşte dünyanın çifte standardını göstermesi bakımından bu da çok önemlidir.
 
Anamuhalefet partisinin sorumlularına soruyorum gazetelerde, televizyonlarda yeni doğmuş bebeklerin, 3 yaşında 5 yaşında o masum çocukların solgun yüzlerine bakabildiniz mi Destek verdiğiniz sırtını sıvazladığınız o zalimin insanlık dışı katliamıyla gururlandınız mı Kendi ülkesinin başbakanını diktatörlükle itham edenler, kendi ülkesinin başbakanını dünyaya şikayet edenler, acaba sırtını sıvazladıkları Esed için diktatör sıfatını kullanabilecek cesarete sahipler mi?
 
Anamuhalefet partisinin sorumlularına soruyorum gazetelerde, televizyonlarda yeni doğmuş bebeklerin, 3 yaşında 5 yaşında o masum çocukların solgun yüzlerine bakabildiniz mi? Destek verdiğiniz sırtını sıvazladığınız o zalimin insanlık dışı katliamıyla gururlandınız mı? Kendi ülkesinin başbakanını diktatörlükle itham edenler, kendi ülkesinin başbakanını dünyaya şikayet edenler, acaba sırtını sıvazladıkları Esed için diktatör sıfatını kullanabilecek cesarete sahipler mi?
 
Bizde etnik milliyetçilik yoktur. Biz de dinsel milliyetçilik yoktur. Biz de bölgesel milliyetçilik yoktur. Biz bir yerde başka bir yerde başka olanlardan değiliz. Biz akşam başka sabah başka konuşanlardan değiliz.
 
Rize’ye Geziciler geldiler mi? Fakat tencere-tava bulamamışlar."
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim