• BIST 9524.59
  • Altın 2522.673
  • Dolar 32.5237
  • Euro 34.5672
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

Erdoğan 21 ilin daha adayını açıkladı

Erdoğan aralarında İstanbul’un da bulunduğu 21 ilin belediye başkanı adayını açıkladı. İstanbul büyükşehir belediye başkan adayı yine Kadir Topbaş oldu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’ndeki Genel Merkez Seçim İşleri Başkanlığı Bölge Toplantısı'na katıldı.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 21 ildeki belediye başkan adayını daha açıkladı. Merakla beklenen İstanbul adayını da açıklayan Erdoğan, yola, 2 dönemdir İstanbul büyükşehir belediye başkanlığı görevini yürüten Kadir Topbaş ile devam edeceğini açıkladı.
 
İşte o adaylar:
 
Bayburt belediye başkan adayı: Mete Memiş 
 
Sinop belediye başkan adayı: Hamza İnce
 
Yalova belediye başkan adayı: Yakup Koçal
 
Kırıkkale belediye başkan adayı: Mehmet Saygılı
 
Nevşehir belediye başkan adayı: Hasan Ünver
 
Siirt belediye başkan adayı: Ali İlbaş
 
Niğde belediye başkan adayı: Faruk Akdoğan
 
Kırklareli belediye başkan adayı: Selahattin Minsolmaz
 
Edirne belediye başkan adayı: Ahmet Günşen
 
Muş belediye başkan adayı: Feyat Asya
 
Yozgat belediye başkan adayı: Kazım Arslan
 
Çanakkale belediye başkan adayı: Mehmet Daniş 
 
Çorum belediye başkan adayı: Muzaffer Külcü
 
Elazığ belediye başkan adayı: Mücahit Yanılmaz
 
Mardin büyükşehir belediye başkan adayı: Mehmet Vejdi Kahraman
 
Tekirdağ büyükşehir belediye başkan adayı: Mustafa Yel
 
Sakarya büyükşehir belediye başkan adayı: Zeki Toçoğlu
 
Balıkesir büyükşehir belediye başkan adayı: Ahmet Edip Uğur
 
Kocaeli büyükşehir belediye başkan adayı: İbrahim Karaosmanoğlu
 
Bursa büyükşehir belediye başkan adayı: Recep Altepe
 
İstanbul belediye başkan adayı: Kadir Topbaş
 
Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan diğer satır başları şöyle;
 
30 Mart mahali seçimlerine AK Parti olarak 2 büyük avantajla giriyoruz. Birincisi, seçimlere büyük bir tecrübeyle giriyoruz. Bizi bizden fazla anlatacak eserlerimizle giriyoruz. AK Parti lafla seçime girmiyor, eserleriyle projeleriyle seçime giriyor. AK Parti demokrasinin yerelde başladığına inanmış, yerelden yola çıkarak geneli, hatta yeryüzünü insanlığı kucaklayan bir anlyaış sergileyerek yoluna devam etmiştir. Bizim 1994'ten itibaren eşsiz bir İstanbul tecrübesi var. Çok sayıda büyükşehir, il, ilçe, belde tecrübesi var.
 
AK Parti'nin belediyecilik anlayışı ile kimse yarışamaz. Tüm Türkiye'ye sesleniyorum, göreve geldiğimizde 6100 km duble yolu olan bir ülkeye biz 10 yılda 17 bin duble yol ilave ettik. Cebini dolduran bir iktidar bunları yapabilir miydi?
 
Enerjide elimizin kolumuzun ulaşmadığı bir yer kaldı mı? Marmaray gibi dev proje teminatı olan bir ülke olduğu için Türkiye'de yapılıyor. 3. Köprü yapılıyor, tüp geçit yapılıyor.
 
Anlatacağım şeyler buraya sığmaz. Bu AK Parti belediyeciliği... Şu Haliç'i bu hale getiren AK Parti anlayışıdır. Ben huzurlarınızda Kadir Bey'e teşekkür etmek istiyorum. Boğaz'dan Haliç'e dağları deldik, boğazın suyunu Haliç'e aktardık. Biz kokan bir CHP zihniyetinden pırıl pırıl bir Haliç meydana getirdikç. Çünkü bizden önce burada CHP zihniyeti vardı, kokuşmuş bir zihniyet vardı. Buraya durup duruen gelmeidk, bu bir aşkın ürünüdür, ama bunlar yeterli değil. Daha da iyisi olacak.
 
76 üniversiteyle iktidarı devraldık, şimdi 175 üniversiteyle 8 vilayetteyiz. Bununla göçü önledik. Eskiden Hakkari'deki bir genç üniversitedeki genç ne düşünürdü? Fakir, fukara, gureba... Ama şimdi ben Hakkari'de okuyabilirim diyor.
 
20 yıllık belediye tecrübemiz arkasında sayısız eserler bıraktı. Yollar, köprüler, temiz, su, temiz hava, düzenli caddeler... Türkiye'de AK Parti belediyenin olduğu her yerde anlayış ve belediye kültürü değişti. Çıta çok yükseklere çıktı.
 
Gazi Mustafa Kemal'den sonra bu ülkede en çok raylı sistem yapan iktidar biz olduk. Bu ülkede Türkiye'nin dört bir yanını demir ağlarla ören iktidar biziz. Onlar laf ürettiler biz ise icraat.
 
İstanbul bu ülkede 81 vilayetin özetidir. İstanbul bizim en büyük değerimiz, en büyük hazinemizdir. İstanbul nice medeniyetlere öncülük ettiği kadar, AK Parti bize de istikamet çizmiş bir şehirdir. İstanbul özdür. İstanbul alan bir şehir değil, veren bir şehirdir. İstanbul'a giren İstanbul'un aşığı olur. İstanbul fatihlerini fetheden bir şehirdir.
 
Dün akşam Katar'dan gelirken, sohbet esnasında bende bir ilham kaynaği oldu. Mizik nereden gelirse gelsin, burada İstanbullu olur. Irklar, dinler, inançlar, İstanbul'da tek bir kimliğe bürünür, İstanbullu olur. İşte onun için İstanbul almaz, verir. İstanbul'un huzuru, büyümesi Türkiye'nin de büyümesi huzur demektir. 80 vilayetten İstanbul'da vatandaşlarımız var. İstanbul alelade bir şehir değildir. Alelade bir şehreminiyi kabul etmez İstanbul. İstanbul'un mezar taşlarını sökenler, mezar taşlarından camilerine, çarşılardan şadırvanlarına her dem anlattığı tarihi anlamayanlar, İstanbul'u asla anlayamazlar. İstanbul'u asfalt yoldan ibaret görenler İstanbul'da hiçbir şey görmemiştir. İstanbul sadece boğaz, sadece zengin, sadece elit de değildir.
 
İstanbul Türkiye'dir. Topyekun Türkiye'yi kucaklayamayan da İstanbul'u anlayamaz. İstanbul'a çok eser çok hizmet kazandırdık. İstanbul'da yeniden dirilişin kapılarını araladık. Bunun gurur içindeyiz.
 
www.istanbulhaber.com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim