• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Erdoğan: 17 Aralık bal gibi darbe girişimidir

Erdoğan: 17 Aralık bal gibi darbe girişimidir
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hukukçular Derneği sertifika dağıtım töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın hedefinde yine paralel yapı vardı.

İşte Erdoğan'ın konuşmaından satırbaşları

- 17 Aralık'ta yapılan operasyona 'darbe' dediğimizde içeriden ya da dışarıdan birileri bunu kabullenemiyor. 17 Aralık operasyonu bal gibi darbe girişimidir.
- Yargı, içine sızmış çete mensupları tarafından esir alınmıştır.

- Devlet içinde özellikle güvenlik ve yargı bürokrasisi içinde yaklaşık 35 yıl içinde paralel yapılanma oluşmuştur. sadece 17 aralıktan sonraki süreçte değil bu 35 yıl içinde vicdanı bi kenara bırakmış Türk milleti adına değil örgüt adına kararlar vermiştir.

- Yargı imamı diye bir şey olabilir mi? Bir savcı düşünün, vicdanıyla yasayla değil Pensilvanya'dan gelecek emir ve talimatla karar veriyor. Bir hakim düşünün, delillere bakarak değil, yargı imamının kjendine vereceği talimatla karar veriytor.  Göreceksiniz çok çarpıcı gerçekler ortaya çıkacak.

- Adana'da şunları şunlar dinleyeceğiz diye hakimlerin önüne liste koyuyorlar. O listenin içinde hakimlerin telefonu var.

- Bu senaryo emniyetin içindeki paraleller tarafından adım adım yerine getiriliyor.

- Aylardır yargı içindeki bu korkunç yapılanmadan bahsediyoruz. Delilleri ortaya koyuyoruz. binlerce on binlerce insanın hukukuszca dinlendiğini anlatıyoruz. bu ülkenin Başkanının, genel kurmay başkanının, parti genel başkanlarının, bürokratlarının gazetecilerinin dinlendiğini söylüyoruz. Nihayet Kendilerinin de dinlendiğini görünce Adana'da bazı "yürekli" hakimlerimizin olaya el attığını görüyoruz.

- İşte ben şimdi buradan bu ülkenin vicdanı ve cesareti olan yürekli hakim ve savcılara sesleniyırum. bu işte size çok önemli iş düşüyor. allah'a olan sevdanızı ortaya koyun, vicdanızı ortaya koyun. Cesaretinizle bu paralel yapının temsilcilerini siz çökertin. siz.

- Bize ne düşüyorsa biz yapacağız. Kararlılığımız var. Bu millet için bu vatan için yapacağız. Biz bir meşrebin bir mizacın bu ülkede egemen olmasına asla müsaade edemeyiz. 

- Buradan soruyorum yargı buna daha ne kadar sessiz kalacak? Bu paralel yapıya ne kadar tepksiz kalacak? Bu güne kadar bu Pensilvanya'nın peşine takılanlara da sesleniyorum: ne olur iradenizi kiraya vermeyin. aklınızı kiraya vermeyin. Bize Allah'a kulluktan başka kimseye kulluk asla emredilmemiştir.

- Tüm hukukçukara sesleniyorum, kime tehdit varsa şantaj varsa gelsin izah etsin, devlet olark tüm imkanlarımızla bunların üzerine gideceğiz Kimse korkamasın. Yargı mensupları özellikle cesurt olmalı, ülkemiz milletimiz istikbalimiz ve istiklalimiz adına çok önemlidir. Paralel yapıyı temizliyoruz. asla durmayacağız. sonuna kadar üzerine gideceğiz.

- Tabi ki hukuk içinde. Ama bu öyle bir ur ki adeta vücutta metastaz yapmış. buna artık kemoterapi, radyoterapi bunlar da kar etmiyor. Bu yüzden bu operasyon çok ciddi çok kararlı sürmesi gereken bir operasyon.

- Yargı içinde olan çok ciddi bir tehlike. Ötesi tehdit. Bunun temizlenmesi için tüm vatansever yargı mensuplarından yardım bekliyoruz. paralellerin yargıyı felç etmelerine inanıyorum ki en başta yargı mensupları karşı çıkacaktrır. Hangi düşünceden olursa olsun buna karşı çıkmaları gerkemektedir. Bu bir siyasi mesele değildir. Bu bir parti, bu bir zümre meselesi değildir. Bu bir türkiye meselesidir. Bu bir İstiklal meselesidir. Hukuk, vicdan adalet meselesidir.

- Tekrar ediyorum kimsenin korkusu olmasın bakın bize 17 aralıktan itibaren çok ağır saldırılar yaptılar. bana, aileme, yakın çalışma arkadaşlarıma, bakanlarımıza vekillerimiz bürokratlarımıza çok adice saldırılar dabulundular. medyadan sosyal medyadan vicdana edebe sığmayan taarruzlarda bulundular. dimdik ayakta durduk. 30 martta milletimiz bunlara cevap verdi. inanmadı bunlara.

- Sokağa çıkacak arkadaşlarının çocuklarının eşlerinin yüzlerine bakacak halleri yok. Ne diyorlardı yüzde otuzun üzerine çıkamaz bunlar bitirdik diyorlardı.  Ama biz ne diyorduk: hesapların üzerinde bir hesap var. İşte o hesap tecelli etti. 

- Türkiye'deki son çete paralel çete bunu da tasfiye ederek Türkiye'nin ayağına takılan prangaları ortadan kaldıracağız. Maalesef bu paralel yapı reformları engellemeye çalıştı.

- Gönül isterdi ki bu dönemde bir anayasa yapalım ve 2023'e yeni bir anayasa ile yürüyelim. Muhalefetin uzlaşmaz tutumuyla bu malesef gerçekleşmedi.

- Muhalefet yeni bir yapılanmaya girecek. Pensilvanya'nın kuyruğuna takılacak kadar ideallerinden taviz veren bir muhalefet Türkiye'ye vizyon çizemez.

- 17 Aralık ve sonrasında muhalefet aldatıldı. adeta bir maşa gibi kullanıldı. 30 martta da bunun bedelini ödedi. Muhalefet genel başkanları da ortaya bir bedel koymak zorundadırlar.

- 30 mart demokrasinin özellikle de kardeşliğimiz güç kazandığı bir milat oldu.

- Çözüm süreci dedik ve hamdolsun bunun neticelerini de almaya başladık. 

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim