• BIST 9079.97
  • Altın 2324.114
  • Dolar 32.3616
  • Euro 34.9438
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Erciş’in Geleceği Masaya Yatırıldı

Erciş’in Geleceği Masaya Yatırıldı
Van'ın Erciş ilçesinde düzenlenen istişare toplantısında ilçenin sorunları ve geleceği tartışıldı.

Van'ın Erciş ilçesinde düzenlenen istişare toplantısında ilçenin sorunları ve geleceği tartışıldı.

Erciş Şoförler ve Otomobilciler Cemiyeti Odası'nın ev sahipliği yaptığı istişare toplantısına ilçedeki STK temsilcileri, muhtarlar, kanaat önderleri, iş adamları ile esnaflar katıldı. Erciş Şoförler ve Otomobilciler Cemiyeti Oda Başkanı Hüsamettin Çelik'in açılış konuşmasının ardından davetliler tek tek söz alarak ilçenin bir an önce ayağa kalması için çözüm önerilerini sundular. Konuşmaların ardından kaleme alınan ortak metin Erciş Ağaç ve Demir İşleri Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Gürbüz okundu. Erciş ilçesinin mevcut durumu ve geleceği ile ilgili düşünce ve açıklamaları içeren metinde şu iadelere yer verildi:

"Erciş, Doğu'nun Batı'ya açılan kapısı niteliğinde olması ile ayrı bir öneme sahiptir. Tarihi İpek Yolu'nun kesiştiği noktada olan Erciş, aynı zaman da farklı uygarlıklara başkentlik yapmış bir merkezdir. Erciş'in, coğrafik konumu, iklimi ve ticari hayatının hareketli oluşu ile çevre ilçelere göre cazibe merkezi konumunda olması, ilçeyi uzun zaman yaşanılabilir bir şehir haline getirmiştir. Ayrıca, 2014 nüfus sayımlarına göre ilçe nüfusu 172 bin 823 olarak tespit edilmiştir. Söz konusu nüfus miktarı ülke çapındaki ilçelere göre bir hayli fazla olup, aynı zamanda 25 ilin nüfusundan da fazladır. Öte yandan, İçişleri Bakanlığı'nın geçmiş dönem resmi çalışmalarında bu potansiyel ve özellikleri İl olmaya yeterli olduğu tespit edilmiştir.

23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen büyük Erciş Depremi ilçe halkını çok büyük maddi ve manevi zarara uğratmış, büyük değişimlerin meydana gelmesine neden olmuştur. Depremde can ve mal kaybının olduğu asıl yer Erciş'tir. Özellikle merkez söz konusu afetten sonra enkaz yığını görüntüsünden kurtulamamıştır.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizden Erciş'in kalkındırılması beklentimizdir. Erciş'in yeniden yapılanması, depremin vahim izlerinin hızlıca silebilmesi ve en önemlisi ilçe halkının geleceğe umutla bakması açısından olumlu adımların atılması gerekmektedir. Erciş ilçesi tarihi geçmişi ve tarihte oynadığı önemli rollerle bunu hak etmiştir. Ülkemizin cennet köşesi olan Erciş'e hak ettiği değerin verilmesi, desteklerde bulunulması halkımızın ortak özlemidir. Yukarıda zikredilen Erciş halkı, STK'lar, muhtarlar ve kanaat önderlerinin dilek, arzu ve Erciş'in potansiyel kriterleri; dosyalar halinde ilgili devlet taşra ve merkez kuruluşlarına iletilecektir."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim