• BIST 9524.59
  • Altın 2496.239
  • Dolar 32.596
  • Euro 34.7285
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

ER-VAK Gençlik’ten 23 Nisan Sürprizi

ER-VAK Gençlik’ten 23 Nisan Sürprizi
Erzurum Kalkınma Vakfı (Er-Vak) tiyatro topluluğu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında Köprüköy ilçesi Buğdaylı köyündeki çocuklara tiyatro...

Erzurum Kalkınma Vakfı (Er-Vak) tiyatro topluluğu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında Köprüköy ilçesi Buğdaylı köyündeki çocuklara tiyatro gösterisi yaptı. Yönetmenliğini Ferhat Raşit Kına'nın yaptığı "Gizemli Orman" isimli tiyatro gösterisine çocukların yanısıra köy halkı da büyük ilgi gösterdi.

Vakfın tiyatro topluluğunun yeni dönem için hazırladığı Ferhat Raşit Kına'nın yazıp yönettiği "Gizemli Orman" adlı çocuk oyununun prömiyerini Köprüköy ilçesi Buğdaylı köyünde yaptı. Köy çocuklarının hazırlamış olduğu programın sonunda sahne alan oyun büyük heyecan yarattı. Konu ile ilgili yönetmen Ferhat Raşit Kına şunları söyledi. " Bizler sadece şehir merkezinde yaşayan ve her tüm olanaklara sahip çocuklara ulaşmıyoruz. Hayatında hiç tiyatro izlememiş köy çocuklarına hiç beklemedikleri anda sürpriz yapıyoruz ve hayatlarında unutulmaz bir anı bırakıyoruz. Yaklaşık 80 kilometre uzakta olan bu köyümüzdeki çocuklarımızın yüzünde bir tebessüm bırakmak beni ve oyuncu arkadaşlarımı da memnun etti. Bu oyunumuzu 28 ve 30 nisan tarihlerinde Erzurum Lisesi salonunda sokak çocuklarına ve sığınmacı çocuklara da oynayacağız. Bu vesile ile bu tarihlerde tüm çocuklarımızı gösterimizi izlemeye davet ediyorum'.

Gençlik Komisyonu Başkanı Emre Çomaklı ise "23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilân ettiği tarih olması sebebiyle büyük önem arz etmektedir. Büyük önder Atatürk milletin geleceği olarak gördüğü çocuklara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak, millî bayramımız olan 23 Nisanları tüm çocuklara armağan etmiştir. Bizlerde bu coşku ve sevgi bağını elimizden geldiği kadarıyla çocuklarımıza aktarmalıyız. Bu vesile ile hayatlarında tiyatro ile buluşmamış çocuklarımıza ulaşmaya ve bu tarihin akıllarında sevgi ile kalmasına katkı sağlamak için bir etkinlik düzenledik. Etkinliklerimize hız kesmeden devam edeceğiz. Son olarak; bizlere araç desteği veren Gençlik Meclisi başkanı Murat Güler'e ve ekibimizi ağırlayan Buğdaylı köyü ortaokulu müdürü Yasin Aygün ve tüm okul öğretmenlerine çok teşekkür ediyoruz" dedi.

ER-VAK Gençlik’ten 23 Nisan Sürprizi

ER-VAK Gençlik’ten 23 Nisan Sürprizi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim