• BIST 9555.63
  • Altın 2477.844
  • Dolar 32.4796
  • Euro 34.5839
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Engellilere Ekpss Kursu Müjdesi

Engellilere Ekpss Kursu Müjdesi
TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde, Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Kapaklı Şubesi bünyesinde açılan Ahşap Süsleme ve Boyama Kursu'nu...

TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde, Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Kapaklı Şubesi bünyesinde açılan Ahşap Süsleme ve Boyama Kursu'nu ziyaret eden İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, yapılan çalışmalar karşısında hayranlığını gizleyemedi. Ziyarette isteyen engelli vatandaşlara ikinci dönem itibari ile EKPSS kursu verileceği ifade edildi.

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, TSD Kapaklı Şubesi'ni ziyaret ederek, dernek bünyesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde açılan Ahşap Süsleme ve Boyama Kursu'nda incelemelerde bulundu. İlçe Nüfus Müdürü Keriman Ece Erten ve Serpil Özsoy da Kaymakam Gürbüz'e ziyarette eşlik etti. Kaymakam Gürbüz ve beraberindekiler, TSD Kapaklı Şube Müdürü Hayati Çakan, Kapaklı Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Bayram Çoğu ve dernek üyeleri tarafından karşılandı.

"GERİ DÖNÜŞÜM MALZEMELERİNİ DE KULLANIYORLAR"

Kurs hakkında Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz'e bilgi veren kurs eğitmeni Emine Yılmaz, "Kursumuz 21 Kasım 2015 tarihinde başladı ve 24 Mayıs 2016 tarihine kadar devam edecek. 9 kursiyerimiz var. Çalışmalarımızı burada dernek binasında yapıyoruz. Ahşap boyama ve süsleme çalışmaları ile başlayan kursumuzda daha sonra kapı süslemeleri yaptık. Geri dönüşüm malzemelerini kullanarak peçetelik, tabak altlığı ve abajür gibi süs eşyaları yaptık. Kursumuz çeşitli el sanatları ve süslemeleri ile devam ediyor" dedi.

"MANUEL TEKERLEKLİ SANDALYE İSTEDİLER"

Kursiyerlerin birbirinden güzel çalışmalara imza attığına dikkat çeken Kaymakam Gürbüz, daha sonra derneğin ihtiyaçları hakkında bilgi aldı. Bazı dernek üyelerinin evlerinin içinde rahat dolaşabilmeleri için manuel tekerlekli sandalyeye ihtiyaçları olduğunu söyleyen Hayati Çakan, "Kapaklı Belediyesi son iki aydır derneğimize yardım edemiyor. Bizim de paramız yok. Bunun için sizden yardım bekliyoruz" dedi.

"1 AKÜLÜ, 2 MANUEL SANDALYE SÖZÜ"

Hayırsever bir vatandaşın bir engelliye akülü sandalye temin etmek istediğini söyleyen Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz ise "Bu akülü sandalye ile birlikte iki adet de manuel tekerlekli sandalye alırız. Biz bunları size teslim ederiz. Siz de ihtiyaç sahiplerine verirsiniz" ifadelerini kaydetti.

İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Bayram Çoğu da ikinci dönem EKPSS kurslarının başlayacağını ifade ederek, "İsteyen engelli vatandaşlarımıza Türkçe, Coğrafya ve Matematik dallarında kurs verilecek" dedi.

Engellilere Ekpss Kursu Müjdesi

Engellilere Ekpss Kursu Müjdesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim