• BIST 9548.09
  • Altın 2494.418
  • Dolar 32.4867
  • Euro 34.537
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C

Engelliler İçin Spor

Engelliler İçin Spor
Kocaeli Büyükşehir Kağıt Spor Kulübü antrenörleri engelliler için sporu yaygınlaştırmak ve branş yönlendirmesi konularında bilgilendirildi.

Kocaeli Büyükşehir Kağıt Spor Kulübü antrenörleri engelliler için sporu yaygınlaştırmak ve branş yönlendirmesi konularında bilgilendirildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından engellilere farkındalık oluşturmak amacıyla bir program düzenlendi. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı ve Kağıtspor Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Köksal ve Kağıtspor Kulübü yöneticilerinin yer aldığı programda, kulüp antrenörleriyle engelli(paralimpik) sporcular bir araya geldi. Toplantıda Büyükşehir Belediyesi ve Kağıt Spor Kulübü olarak engelliler için yapılacaklar konusunda yol haritası belirlendi.

Moderatörlüğünü Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri Ayhan Metin üstlendiği toplantıda, Umut Çatısı Spor Kulübünden Fazıl Zihni ve Ankara Kardelen Gençlik Spor Kulübü Derneği Başkanı da olan paralimpik Boccıa Bc3 kategorisinde sporcu Burcu Dere bilgi ve tecrübelerini paylaştı.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Bekir Köksal, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kağıt Spor Kulübü olarak engellilerin spor yapması konusunda desteklerin süreceğini belirtti. Sporu engellilerimize yaymayı planlıyoruz diyen Köksal, sporun engellilerin hayata katılması için çok önemli olduğunun altını çizdi. Yapılan toplantı ile hangi branşa hangi engellinin yönlendirilmesi konusunda bilgilendirici olacağını ifade etti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kağıt Spor Kulübüne yapılan organizasyon sebebiyle teşekkür eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri Ayhan Metin, ileride yapılacak seminer öncesinde engelliler için spor konusunda neler yapabiliriz kaygısıyla bu organizasyonun yapıldığını ifade etti. Kağıt Spor Kulübü antrenörleriyle bu konudaki tecrübe ve bilgilerini aktardı.

Kağıt Spor Kulübü Bedensel engelliler masa tenisi milli sporcusu Neslihan Kavas için TRT Spor kanalı tarafından hazırlanan videonun izlendiği programda, spastik engelli Boccıa sporcusu Burcu Dere, bir engelli olarak karşılaştığı zorluklar ve sporla hayatında olan değişikleri anlattı. Kendimden sonra hayatta en değer verdiğim şey yaptığım spor diyen Dere, sporla engellilerin rehabilite olduğunu evden çıkma imkanı bularak eğlenebildiğini ifade etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim