• BIST 9079.97
  • Altın 2322.425
  • Dolar 32.3226
  • Euro 34.9404
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Engelliler başarılarıyla üniversite öğrencilerine ilham verdi

Engelliler başarılarıyla üniversite öğrencilerine ilham verdi
Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen 20. Engelliler Şurası'nda üniversite öğrencileriyle bir araya gelen Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı kursiyerleri,...

Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen 20. Engelliler Şurası'nda üniversite öğrencileriyle bir araya gelen Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı kursiyerleri, başarılarıyla kendilerini izleyenlere ilham verdi. Görme engelli yazarlardan müzisyenlere kadar hayallerinin peşinden koşan engellilerin hikayeleri akademisyen ve öğrencilerden büyük alkış aldı.

Bağcılar Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği Engelliler Şurası'nın bu yıl 20.'si 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle "Birlikte Daha Güzel" temasıyla "Engelsiz Dünya Dostu Festivali" kapsamında bir üniversitede düzenlendi. Etkinliğe üniversite öğrencileri de yoğun ilgi gösterdi. Etkinlikte bir konuşma yapan Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, "İyi bir birliktelik oldu. Engelliler Sarayı'ndaki kardeşlerimizle bir aradayız. 22 yıllık meslek hayatımda gördüğüm ender yerlerden birisi. Burada engellilere yönelik çok güzel ve örnek çalışmalar yapılıyor" dedi.

Engelliler yerine özel insanlar ifadesini tercih ettiğini belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise, "Onların hayatlarındaki engelleri eğer bizler ortadan kaldırmış olsaydık onlara engelli demeye gerek kalmazdı çünkü önlerinde engel oluşmazdı. Demek ki engelli olan onlar değil engeli kaldırmayanlar. Engelli vatandaşların hak ettiği hayat şartlarına kavuşturulmasının, hem sosyal devlet anlayışımızın hem de vicdani sorumluluğumuzun bir gereği olduğuna inanıyorum. Bağcılar Belediyesi olarak her daim engelli bireylere hizmetin en iyisini sunma gayreti içinde olduk. Çünkü varlıklarıyla bizlere huzur ve dua kaynağı olan engellilerin mutluluğunun hepimizin mutluluğu olduğuna inanıyoruz" diye konuştu.

"Toplumda bize karşı yanlış yaklaşımlar oluyor"

Protokol konuşmalarının ardından hayalleri için mücadele eden ve başaran engelli yazarlar, spiker Defne Sarısoy'un moderatörlüğünde duygularını dile getirdi. "Araf'ta Kalan Kahkahalar" kitabını engelli olmayanlar için yazdığını belirten Fatma Şahin, "Toplumda bize karşı yanlış yaklaşımlar ve tutumlar oluyor. Ben de yaşadıklarımızı ajitasyonla değil trajikomik bir şekilde bizden görünen cephesiyle anlattım. Nasrettin Hoca misali öğretici oluyor" dedi.

Bedensel engeli nedeniyle polis olamayan Talha Yıldız bu hayalini "Paşalar Divanı" isimli polisiye roman yazarak gerçekleştirdiğini belirtirken, görme engelli Furkan Uğur Eşitti de 2 yıllık bir çalışma sonucunda "Karmaşa" kitabını yazdığını ifade etti. Ömer Taştan ise ilk kitabı "Camdan Adam"da yaşadığı olumlu ve olumsuz her şeyi anlattığını söyledi.

Üniversitede renkli görüntüler

Panelistlerin azim, mücadele ve başarıları akademisyenler ve öğrencilerden büyük alkış aldı. Ayrıca "Engelleri Aşalım" müzik grubu verdiği konserle, halk oyunları ekibi de folklor gösterisiyle büyük beğeni topladı. Şuraya AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı Rüstem Tüysüz, Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Bağcılar Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kemal Hürcan, meclis üyeleri ve engelli yakınları da katıldı.

Üniversiteliler ile engelliler birlikte kek yaptı

Öte yandan Altınbaş Üniversitesi Gayrettepe Sosyal Bilimler Yerleşkesi'nde ise "Engelsiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Buluşması" yapıldı. "Birlikte Daha Lezzetli" mottosuyla gerçekleşen etkinlikte Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı Aşçılık Sınıfı kursiyerleri, Gastronomi Bölümü öğrencileriyle birlikte kek yaptı. Kursiyerler, öğretim görevlilerinden tam not aldı.

Engelliler başarılarıyla üniversite öğrencilerine ilham verdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim