• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C

Engelli Şampiyonlarlardan Destek Çağrısı

Engelli Şampiyonlarlardan Destek Çağrısı
Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Hanefi Baykara, sahipsizlikten yakınarak kamu kurum ve kuruluşlarının kendilerine el uzatmalarını beklediklerini...

Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Hanefi Baykara, sahipsizlikten yakınarak kamu kurum ve kuruluşlarının kendilerine el uzatmalarını beklediklerini söyledi.

Aksaray'da 19-27 Mart tarihleri arasında oynanan Bölgesel Lig maçlarına katılarak turnuvada büyük başarı elde eden ve ligin ilk devresini lider olarak tamamlayan Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü, kamu kurum ve kuruluşlara kendilerine destek olunması konusunda çağrıda bulundu. Açıklamalarda bulunan Hanefi Baykara, Engelliler Basketbol Bölgesel Ligi E Grubu maçlarının bölgede yaşanan güvenlik kaygısı ve hava koşulları nedeniyle Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) tarafından kendi illerinde oynatılmadığını belirtti. Federasyonun oynatılmayan maçları 19-27 Mart 2016 tarihleri arasında Aksaray'da oynattığını dile getiren Hanefi Baykara, ligin ilk devresinde inanılmaz bir başarı elde ettiklerini, karşılaştıkları beş maçta da rakiplerini farklı skorlarla yenerek 5'te 5 yaptıklarını belirtti. Ligin ilk devresini lider olarak tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayan Baykara, "25 Nisan'da tekrar Aksaray'da başlayacak olan ligin ikinci devresi için yetkililerimizden destek bekliyoruz. Sıkıntılarımız çok büyük. Ben şu durumda takımının hem hocalığını, hem başkanlığını hem de oyunculuğunu yapmaktayım. Sahipsiz bir durumdayız. Bizlere adeta üvey evlat muamelesi uygulanmaktadır. Bu alanda Van'ın tek engelli takımıyız. Koskoca büyükşehirde sadece İpekyolu Kaymakamlığı bizlere desteklerini sunmaktadır. Lig maçları için Aksaray'a giderken Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi ve Van Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile hiçbir kurum ve iş adamından destek alamadık. Bazı sportif faaliyetlere verilen destekler bize verilmiyor. Van Bedensel Engelliler Basketbol Takımı'nı da görsünler. Bu takım Van'ın takımıdır. Aksaray'a gelen kulüplerin sponsorları, otobüsleri, kamu kurum ve kuruluşların desteklerini görmemiz bizi son derece üzdü. Buna rağmen Aksaray'da Van'ın adını layıkıyla temsil ettik ve güçlü rakipleri saf dışı bırakarak İpekyolu Kaymakamlığı'nın katkılarıyla ligin ilk devresini lider tamamladık" dedi.

Tüm imkansızlıklara rağmen alınan bu galibiyetlerin sonucunda gelen liderlikten duyduğu mutluluğu da dile getiren Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Hanefi Baykara, "Fakat bizim sevincimiz buruk sevinç. Buna rağmen biz Aksaray'da güçlü rakiplerle mücadele ettik ve rakiplerimizin maddi ve manevi olarak bizden çok iyi olduklarını söyleyebiliriz. Van Bedensel Engelliler Tekerlekli Takımı olarak belki sahibimiz yoktu, belki paramız yoktu, fakat 14 yürekli oyuncumuz vardı ve tüm olumsuzluklara ve sahipsizliğe rağmen hem Van'ın adını Aksaray'da duyurmanın hem de Van'a lider dönmenin gururunu yaşadık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Engellilerin topluma kazandırılması, sportif faaliyetlerde bulunması oldukça önemli. Aksaray'a gitmemiz için İpekyolu ve Tuşba kaymakamlıklarının bizlere sağladığı katkılarından dolayı takımım adına çok teşekkür ediyorum. Bu duyarlılıklarının diğer kurumlara da örnek olmasını diliyorum. Takımımız içerisinde yer alan sporcularımızın birçoğu işsiz, tek isteğimiz kurumlarımızın bizlere destek olmasıdır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim