• BIST 9524.59
  • Altın 2490.448
  • Dolar 32.5467
  • Euro 34.722
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Engelli bisikletçi, azmin zaferi için pedal çevirdi

Engelli bisikletçi, azmin zaferi için pedal çevirdi
Snowboard yaparken geçirdiği kaza sonrası omurilik felci olan Enes Günel, paralimpik bisiklet ile uluslararası yarışmalara katılmaya hazırlanıyor.

Snowboard yaparken geçirdiği kaza sonrası omurilik felci olan Enes Günel, paralimpik bisiklet ile uluslararası yarışmalara katılmaya hazırlanıyor. Azmin zaferini göstermek isteyen genç sporcu, bisikletseverlerle birlikte pedal çevirdi.

Engelli sporcu Günel, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) ve Hareket Candır grubunun katılımıyla diğer bisikletlilerle birlikte sürüş gerçekleştirdi. Bakırköy sahilinde bir araya gelen grup basın açıklaması yaptı.

TOFD Genel Başkanı Ramazan Baş, Günel'in 4 yıldır bugünlere hazırlandığını söyledi. Baş, "Çünkü sporun bir çok alanında çok büyük başarılar elde etmiş bir arkadaşımızdı. Talihsizlik gibi görünen bir kaza Enes'in de başına geldi tüm omurilik felçlilerinin olduğu gibi. Ancak Enes karşılaştığı hayatını kilitleyen bu olayı şimdi keşfettiği anahtarla binlerce insana umut olabilmek için tekrar pedallarını çevirmek üzere mutluluğa sürmek üzere harekete geçti." dedi.

Günel'in kendileri için çok önemli biri olduğunu ifade eden Baş, "Çünkü binlerce belki milyonlarca insana umut olacak. Enes birazdan özel sürüşü olan bisikletiyle azmin ilk pedallarını çevirecek." diye konuştu.

Talihsiz bir snowboard kazası geçirdiğini belirten Günel, "Neredeyse bir yıl yoğun bakımda kaldım. O günlerden bugünlere geleceğimi tahmin bile etmiyordum. 4 yıl aradan sonra tekrar spora başladım. Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği ve Haraket Candır'a borçluyum bunu. Onlarla tanışmadan önce hareket kabiliyetimi tekrar spora yönlendireceğimi kesinlikle düşünmüyordum. Ama artık vizyonum da spor yaparak gelişti. Başarılmayacak bir şeyin olacağını düşünmüyorum. Hedefler de güzel. Yurt dışı yarışlarına katılmak, belki 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda Türkiye'ye kota kazandırmak bisikletçi olarak. Bu bisikletin de yaygınlaşmasında bir nebze katkım olursa benim için ekstra bir keyif olacak." şeklinde konuştu.

Daha sonra Günel, paralimpik bisikletinin pedallarını çevirmeye başladı. Önde Günel, arkada destek için gelen bisikletli grup sahil boyunca pedal çevirdi. Gruptakiler alkışlarla Günel'e destek verdi.

Günel, Erciyes'te srowboard yaparken 2012 Şubat ayında kaza geçirdi. Boynu kırılan Günel felç geçirdi ve yaklaşık 2 yıl hastanede tedavi süreci geçti. TOFD, genç sporcu ile irtibat kurdu ve Günel bisiklet kullanmaya başladı.

Cihan

Engelli bisikletçi, azmin zaferi için pedal çevirdi

Engelli bisikletçi, azmin zaferi için pedal çevirdi

Engelli bisikletçi, azmin zaferi için pedal çevirdi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim