• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

Engelleri Öğrendikleri Meslekler İle Aşacaklar

Engelleri Öğrendikleri Meslekler İle Aşacaklar
Erzurum Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nin açılışı yapıldı. Merkezde 55 engelli öğrenci çeşitli el becerilerini geliştirerek meslek sahibi olmak...

Erzurum Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nin açılışı yapıldı. Merkezde 55 engelli öğrenci çeşitli el becerilerini geliştirerek meslek sahibi olmak için çalışacak.

Merkezin açılışına Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Vali Yardımcısı Haktan Gökçekuyu, Palandöken Kaymakamı Gürbüz Karakuş, okul yöneticileri ve veliler katıldı.

Merkezin bulunduğu binanın tadilat yapılarak yenilenmesinde büyük katkı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen başta olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür eden Vali Dr. Ahmet Altıparmak, "İnşallah burası evlatlarımız için hayırlı, uğurlu olur" diye konuştu.

Kurdele kesiminin ardından Vali Altıparmak, Başkan Sekmen ve davetliler birlikte okulu gezdiler.

İlimizde özel eğitim alanında hizmet veren Özel Eğitim Uygulama Merkezi (I. ve II. Kademe) bünyesinde Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi (III.Kademe) daha öncesinden de açılmış, ancak fiziki kapasitesinin yetersiz olması nedeniyle yeterli bir verimlilik alınamadığından dolayı, Vali Dr. Ahmet Altıparmak'ın talimatları doğrultusunda 2015 yılında başlatılan çalışmalarla öğrencilerin iş ve uygulama derslerini daha uygun ortamlarda alabilmesi ve böylece iş ve mesleğe yönlendirilmesi amacıyla bağımsız bir özel eğitim iş uygulama merkezi (okulu) açılmasına karar verildi.

Dedekorkut İşitme Engelliler Ortaokulu bahçesinde bulunan bina konuya büyük bir duyarlılık gösteren Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in bizzat tüm bakım-onarım ve tadilat işlerini devralarak tamamlamasının ardından yapılan açılışla İlimiz, Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi III. Kademe Okulu'na da kavuşmuş oldu.

Okulda 6 otizmli, 13 Down sendromlu , 36 orta ve ağır düzeyde zihinsel engelli olmak üzere toplam 55 öğrenci eğitim görmekte.Öğrenciler sabahları ücretsiz olarak servislerle evlerinden alınmakta, ders bitiminde de yine servislerle evlerine bırakılmaktalar.Ayrıca tüm öğrencilere hafta içi her gün Beslenme Dersi kapsamında ücretsiz öğle yemeği verilmektedir.

Akademik bilgi ve becerilerin yanında iş eğitimi uygulamalarının da yer aldığı eğitim programı uygulanan merkezde, haftada toplam 30 saat ders yapılmakta olup, temel bilgi dersleri yanında haftada 14 saat iş uygulama dersi verilmekte. İş Uygulama Dersi kapsamda, 2 adet el sanatları, 1 adet Mobilya ve İç Mekan Tasarımı olmak üzere toplam 3 adet atölye oluşturularak öğrencilere eğitim veriliyor.

Engelleri Öğrendikleri Meslekler İle Aşacaklar

Engelleri Öğrendikleri Meslekler İle Aşacaklar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim