• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 17 °C

'Emniyet Müdürü Ceren'in disiplin soruşturmasında kararı bakanlık verecek'

'Emniyet Müdürü Ceren'in disiplin soruşturmasında kararı bakanlık verecek'
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, bir süre önce gözaltına alınan başörtülü kadınlara kelepçe takılmasının ardından kamuoyunun tepkisi ve oluşan infial...

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, bir süre önce gözaltına alınan başörtülü kadınlara kelepçe takılmasının ardından kamuoyunun tepkisi ve oluşan infial üzerine açığa alınan İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren'in adli soruşturmasının bittiğini söyledi. Disiplin soruşturmasının ise ne aşamada olduğunu bilmediğini, o konuda kararı İçişleri Bakanlığı'nın vereceğini belirtti. Ceren'in görevden alınmadığını, sadece uzaklaştırıldığını kaydetti. Başörtülü kadınlara kelepçe takılması üzerine yaptığı açıklamayla ilgili olarak kendisi hakkında başlatılan soruşturmanın da tamamlandığını belirten Bektaş, disiplin soruşturmasının henüz tamamlanmadığını bildirdi.

Vali Bektaş, Taşfabrika'da basın mensuplarıyla biraraya geldi. İl Emniyet Müdürü Ceren'in durumuyla ilgili bir soruya şu cevabı verdi: "Şimdi bizim emniyet müdürümüz var. Şu anda Manisa İl Emniyet Müdürü, bildiğiniz arkadaşımız. Yalnız görevden uzaklaştırılmış durumda. Görevden uzaklaştırma bir tedbirdir biliyorsunuz, görevden alma değildir. Yürütülmesi gereken adli soruşturmanın güvenliği ve selameti açısından memur görevden uzaklaştırılır. Sonra soruşturma bitince de görevine iade edilir. Yalnız bizim müdürümüz, siz de biliyorsunuz, ilk o olayın olduğu süreçte bir de dilekçe vermişti, "Ben başka bir ilde görevlendirilmek istiyorum." diye. Müdürün adli soruşturması bitti."

'DİSİPLİN SORUŞTURMASI NE AŞAMADA BİLMİYORUM'

İl Emniyet Müdürü Ceren'in disiplin soruşturmasının ne aşamada olduğunu bilmediğini dile getiren Vali Bektaş, "Onu bakanlık soruşturacak. Dolayısıyla bakanlık bir karar verecek. Ya iade edecek, belki merkeze alacak ya da iade edilecek, başka bir ilde görevlendirecek, çünkü müdür beyin dilekçesine bakan bağlı değil; ya da iade edecek, "Manisa'da devam et." diyecek. Bunu da hep beraber öğreneceğiz. Bu arada dediğim gibi bizim emniyet müdürlüğü kadromuz dolu. Yardımcıları ve vekili işbaşında. Biz işimize devam ediyoruz, aksayan bir işimiz yok. Bir karar verileceğini bekliyoruz. Benim bildiğim de sizlerin bildiğinden fazla değil." diye konuştu.

'BENİM HAKKIMDAKİ SORUŞTURMA DA TAMAMLANDI'

Kendisi hakkımdaki soruşturmanın da tamamlandığını dile getiren Vali Erdogan Bektaş, "Adliyeye intikal etti. Orada olumsuz bir durum olmadığını biliyorum, çünkü işin iki tarafı var. Bir memur, bir eylemde bulunduğunda bu ceza anlamında suç mudur, değil midir? Suç ise mahkemeye gider, savcı davasını açar, yargılanır. Değilse ceza anlamında yargılanmaz, süreç orada biter ama olay, disiplin hukuku açısından da değerlendirilir. Yani ceza hukuku anlamında suç olmayan bir eylem, disiplin hukuku anlamında suç oluşturabilir. O süreç henüz tamamlanmadı. Oluşturmayabilir de, yani ceza hukuku anlamında suç olmadığı gibi disiplin hukuku anlamında da suç olmayabilir. O zamanda süreç tamamlanır, işine devam eder. Bakanlığın ne yapacağını doğrusu merak ediyorum, bekliyoruz." dedi.

'Emniyet Müdürü Ceren'in disiplin soruşturmasında kararı bakanlık verecek'

'Emniyet Müdürü Ceren'in disiplin soruşturmasında kararı bakanlık verecek'

'Emniyet Müdürü Ceren'in disiplin soruşturmasında kararı bakanlık verecek'

'Emniyet Müdürü Ceren'in disiplin soruşturmasında kararı bakanlık verecek'

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim