• BIST 9679.8
  • Altın 2489.039
  • Dolar 32.4231
  • Euro 34.4318
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 20 °C

EMITT Fuarı Döşemealtı Standında Ünlüler Geçidi

EMITT Fuarı Döşemealtı Standında Ünlüler Geçidi
20.'si düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na (EMITT) katılan Döşemealtı Belediyesi'nin standı, birçok ziyaretçinin yanı sıra...

20.'si düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na (EMITT) katılan Döşemealtı Belediyesi'nin standı, birçok ziyaretçinin yanı sıra ünlü isimleri de ağırladı. İntizar, Ankaralı Coşkun, Kutsi ve Murat Başaran standa gelip Döşemealtı hakkında bilgi aldı.

Döşemealtı Belediyesi'nin standını ilk ziyaret eden isim Türk müziğinin güçlü seslerinden İntizar oldu. Döşemealtı hakkında bilgi alan İntizar'a nar suyu ikram edildi. Döşemealtı halısı hediye edilen İntizar, tezgahta halı dokudu.

Standı ziyaret eden diğer bir isim "Ankara'nın bağları" türküsü ile bilinen Ankaralı Coşkun'du. Nar suyu ikram edilen Ankaralı Coşkun, halı tezgahının başına geçti. Ünlü sanatçı, "halı dokumacılığı zor mu?" sorusuna "Ankara'nın Bağları" türküsünün sözleriyle halı tezgâhında cevap verdi. Ankaralı Coşkun, "Halı dokuyanlar daha iyi bilir. Türküde dediğimiz gibi "İp attık ucu kaldı, tarakta gücü kaldı." Tarak dediğimiz bu. İpi atıyoruz ucu kalıyor. 7'den 70'e herkesin beğeniyle dinlediği bu türkü bizim değil sizin eseriniz. Ankara'nın bağları bu dokuma işinden geliyor" dedi. Hazırlıklarını sürdürdüğü "Ankara'nın Bağları-2" albümü hakkında da bilgi veren Ankaralı Coşkun, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çok farklı bir eser hazırlıyorum. Parçayı tersinden yazdım bu sefer. Burada ilk defa açıklıyorum. Ankara'nın Bağları 2 "İp eğirdim kirmanda" sözleriyle başlıyor. 1 aya kadar müzik marketlerde yerini alacak."

NAR SUYUNUN LEZZETİNE HAYRAN KALDI

Döşemealtı Belediyesi'nin standının Ankaralı Coşkun'dan sonraki ziyaretçisi Kutsi oldu. Nar ikramı yapılıp, Döşemealtı halısı hediye edilen Kutsi, halı tezgahındaki dokumacılardan bilgi aldı. Kutsi, "Beste dokumacı kadınlar için yapılmalı. Çünkü el emeği göz nuru. Çok kolay değil. 120'ye 230 santimetre boyutunda halı yapıyorlar. Motifleri de hiçbir yere bakmadan yapıyorlar. Bir halıyı günde 6 saat çalışarak 1 ayda çıkarıyorlarmış. Benim de günde 6 saat çalışıp 1 ayda çıkardığım şarkılarım oluyor, daha uzun sürede çıkardığım da" dedi. Döşemealtı nar suyunun lezzetini muhteşem olarak niteleyen Kutsi, bu yıl yeni albümüyle birlikte Döşemealtı'na gelmek istediğini söyledi.

Döşemealtı Belediyesi'nin standına gelen diğer ünlü bir isim de Murat Başaran'dı. Döşemealtı halısı hediye edilen Başaran da nar suyunun tadına baktı.

EMITT Fuarı Döşemealtı Standında Ünlüler Geçidi

EMITT Fuarı Döşemealtı Standında Ünlüler Geçidi

EMITT Fuarı Döşemealtı Standında Ünlüler Geçidi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim