• BIST 9693.46
  • Altın 2507.077
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8134
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Elvan: Kıdem tazminatı konusunda işçi ve işvereni buluşturacağız

Elvan: Kıdem tazminatı konusunda işçi ve işvereni buluşturacağız
Başbakan Yardımcısı Elvan, kıdem tazminatına ilişkin, "Memnun olmayan iki taraf var. Bu sorunu çözmemiz gerekiyor. Bir noktada inşallah hem işçi kesimini hem de işveren kesimini buluşturacağız" dedi.

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, çalışma hayatına ilişkin gelecek dönemde yapılacak düzenlemeler hakkında bilgi verdi.

Kıdem tazminatı konusunun yıllardan beri tartışıldığını, bundan işçi kesiminin de işveren kesiminin de memnun olmadığını anlatan Elvan, "Burada memnun olmayan iki taraf var. Demek ki ortada bir sorun var. Bu sorunu çözmemiz gerekiyor. Bir noktada inşallah hem işçi kesimini hem de işveren kesimini buluşturacağız" dedi.

Kamuda çalışanlar dışındaki işçi kesiminin kıdem tazminatını alamamaktan şikayetçi olduğunu belirten Elvan, işveren tarafının da bu konuda ciddi şikayetleri bulunduğunu aktardı. İş mahkemeleri konusunda da ciddi şikayetler bulunduğuna işaret eden Elvan, bu kapsamda iş mahkemelerine yönelik düzenleme yapılacağını bildirdi.

"Çalışma hayatında arz-talep dengesi sağlıklı olmalı"

İş gücüne katılım oranındaki yüksek artışa rağmen işsizlik oranının mevcut seviyelerde seyretmesinin önemli olduğunu anlatan Elvan, çalışma hayatına ilişkin temel bazı yapısal sorunların bulunduğunu, bunların başında da eğitim-iş gücü ilişkisinin geldiğini söyledi. Elvan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Siz piyasanın ihtiyaç duyduğu alanlarda insan yetiştirebiliyor musunuz? Arz ve talep dengesinin son derece sağlıklı oluşması gerekiyor. Öyle alanlar var ki çok sayıda A dalında mühendis olmuş ama ülkenin ciddi bir ihtiyacı yok. Yine de üniversitelerimiz habire o alanda mühendis yetiştiriyor. Öğretmen ihtiyacımız belli ama üniversitelerin yetiştirdiği öğretmen sayısına veya eğitim fakültelerinin yetiştirdiği mezun sayısına baktığımızda bizim ihtiyacımızın çok üzerinde. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde arz ile talep arasındaki dengeyi sağlayıcıyı düzenleme yapacağız. Bu, yapısal sorunlarımızdan ve mutlaka düzeltmemiz gerekiyor."

Piyasa gözetimi ve denetimine neşter vurulacak

Piyasa gözetimi ve denetimi konusunda da ciddi sıkıntılar yaşandığını dile getiren Elvan, "Bu konuya da bir neşter vurulması mutlaka gerekiyor. Piyasa gözetimi ve denetimi hususunda ciddi eksikliklerimiz var. Belki onu tek bir şemsiye altında toplayan bir mekanizmayı oluşturmayı da düşünüyoruz" dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim