• BIST 8718.11
  • Altın 2246.928
  • Dolar 32.3334
  • Euro 35.1703
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Elon Musk çocukları hedef aldı: Tesla'nın yeni elektrikli aracı bin 900 dolardan piyasaya çıktı

Elon Musk çocukları hedef aldı: Tesla'nın yeni elektrikli aracı bin 900 dolardan piyasaya çıktı
Dünyanın en zengin insanı olan Elon Musk, müşteri yelpazesini çocukları içine alacak şekilde genişletti. Tesla, çocuklar için geliştirdiği “Cyberquad for Kids'” adlı aracını bin 900 dolar (yaklaşık 21,3 bin lira) karşılığında piyasaya sürdü.

Tamamen elektrikle çalışan ve dört tekerlekli ATV aracı, şu anda yalnızca ABD'de mevcut ve önümüzdeki iki ile dört hafta içinde sevkiyatı başlayacak.

Elon Musk’ın sahibi olduğu elektrikli otomobil şirketi Tesla, çocuklara yönelik ürettiği “Cyberquad for Kids” adlı aracı bin 900 dolar (yaklaşık 21,3 bin lira) karşılığında piyasaya sürdü. Söz konusu aracın, şirketin  ikonik Cybertruck'ından ilham alan dört tekerlekli bir ATV olduğu belirtildi.

Tamamen elektrikli araçta çelik bir çerçeve, yastıklı koltuk ve arka disk freni ve LED ışık çubuklu ayarlanabilir süspansiyon bulunuyor.

SAATTE 15 KİLOMETRE HIZA ULAŞIYOR

Bununla birlikte, lityum iyon pille çalışan Cyberquad for Kids’in 20 kilometre menzile sahip olduğu ve saatte 15 kilometre hıza ulaştığı belirtildi.

Ürün açıklamasında aracın , sekiz yaş ve üstü herkes için uygun olduğunu ancak 70 kilogram ağırlık kapasitesine sahip olduğu aktarıldı.

Perşembe günkü lansman, Elon Musk liderliğindeki şirketin Cybertruck'a iltifat etmek için tam boyutlu bir Cyberquad ATV duyurmasından iki yıl sonra geldi. Ancak, Cyberqaud ATV hala üretim aşamasını geçemedi.

Diğer taraftan, çocuklar için elektrikli Cyberquad, kırmızı oyuncak vagonlarıyla tanınan Radio Flyer ile işbirliği yaparak üretildi. Amerikan oyuncak şirketi, ayrıca scooter ve bisiklet de üretiyor.

TAM OLARAK ŞARJ EDİLMESİ BEŞ SAAT SÜRÜYOR

Tesla, aracın prize takarak şarj edilebilen çıkarılabilir bir bataryaya sahip olduğunu ve pilin tam olarak şarj olmasının yaklaşık beş saat sürdüğünü aktardı.

Tesla'nın kullanım kılavuzu, müşterilerin kendilerinin bir araya getirmesi gereken 18 parçanın bulunduğunu gösteriyor.

Öte yandan, Çocuklar için Cyberquad, yalnızca ABD'de satışa sunulacak ve önümüzdeki iki ila dört hafta içinde sevkiyat başlayacak. Ancak Tesla, ATV'nin yaz tatilinden  önce geleceğini garanti etmiyor.

Pek çok kişi Cyberquad for Kids siparişi vermek için uğraşırken, Cybertruck için ön sipariş veren bir milyondan fazla kişi hala araçlarını teslim almayı bekliyor.

tesla-1.jpg

İstanbul Haber Ajansı

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim