• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Elitaş’tan tekstilde yerli tasarım vurgusu

Elitaş’tan tekstilde yerli tasarım vurgusu
Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, tekstilde yerli tasarım ve ürün ortaya koymanın önemini vurguladı.

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, tekstilde yerli tasarım ve ürün ortaya koymanın önemini vurguladı. Elitaş, bu anlamda tasarımcıları, stilistleri ve girişimcileri adım atmaya davet etti.

Elitaş, Anne Bebek Çocuk Ürünleri Fuarı'nın (CBME Türkiye) açılış töreninde tekstilde yerlileşmenin gerekliliğine değindi. Elitaş, "Tekstilde gayemiz beğenilerimizi başkalarının tercihi yapmak. Şu an giydiklerimize başkaları karar veriyor. Ürün adlarına bakın hep yabancı. Ama bundan sonra talebimiz veya dileğimiz bundan böyle kreasyonları tasarımcılarımızın, stilistlerimizin, girişimcilerimizin başka ülkelere sunmasıdır. Bunun için yol haritası ortaya koyulmalı." dedi.

Ekonomi Bakanı, yerli girişimcilerin kreasyon üretebilecek sanatçıları tercih etmeleri adına gerekenleri yapacaklarını dile getirdi. Ardından "Tasarım teşvikleri 2016'da başlayacak ve büyük seviyelere gelecek." açıklamasını yaptı.

İlave olarak markalaşmanın önemini anlatan Mustafa Elitaş, şöyle devam etti:

"Üretilen malların bir ismi varsa katma değer yüzde 10 oluyor. Ama ünlü, tanınmış bir isim ile katma değer yüzde 100'e, yüzde 300'e varıyor. Bundan böyle amaç markalaşmak. Yani 2016'da amaç beğenileri yapmak, tercih ettirmek, isim satmak ve beğenileri tanıtmak olmalı. Biz bu anlamda gereken adımları atacağız. Girişimcinin yanındayız yeter ki marifetli gençleri koruyup kollasınlar. Tasarımcıların da yanındayız. 2016 ve sonrasında onlar için teşviklerimiz olacak."

CBME Türkiye'ye temas eden Mustafa Elitaş, fuara ilgiyi arttırmak gerektiğini belirtti. "Katılımı yüzde 5-10 değil, yüzde 50 oranında arttırmalıyız." temennisinde bulundu.

Elitaş, fuarın alıcı ve satıcıları bir araya getireceğini, bu anlamda ticarete katkı yapacağını da sözlerine ekledi.

Öte yandan CCBME Türkiye dâhilinde çocuk ürünleri defile ile tanıtıldı. Defilede minik mankenleri takip eden ve alkışlayan Elitaş, fuar alanını da turladı.

CNR Expo'da devam eden fuarda 750 marka ve 370 firma yer alıyor. 13-17 Ocak tarihli etkinliğin ebeveynlerden ilgi göreceği tahmin ediliyor.

Elitaş’tan tekstilde yerli tasarım vurgusu

Elitaş’tan tekstilde yerli tasarım vurgusu

Elitaş’tan tekstilde yerli tasarım vurgusu

Elitaş’tan tekstilde yerli tasarım vurgusu

Elitaş’tan tekstilde yerli tasarım vurgusu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim