• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C

Elbistan’da Spor Salonu İçin Zemin Etüdü Yapıldı

Elbistan’da Spor Salonu İçin Zemin Etüdü Yapıldı
Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 11 milyon 753 bin TL bedelle ihalesi yapılan 3 bin seyirci kapasiteli spor salonu inşaatı için zemin etüdü ve binanın...

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 11 milyon 753 bin TL bedelle ihalesi yapılan 3 bin seyirci kapasiteli spor salonu inşaatı için zemin etüdü ve binanın arsaya yerleşimi konusunda Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan gelen mühendisler, müteahhit firma yetkilileri ile birlikte çalışma yaptılar. Salon inşaatının ise, önümüzdeki günlerde başlayacağı belirtildi.

Orhangazi Mahallesi'nde bulunan eski spor salonunun çürük raporundan dolayı yıkılmasının ardından, ihale sürecinde aksama yaşanmaması için yeni salon için de aynı alan gösterilirken, ihalenin tamamlanmasından sonra yer değişikliğine gidilerek, salonun Şeker Fabrikası arazisinden tahsis edilen 16 dönümlük alana yapılması için çalışma yapıldı.

Bu alanda incelemelerde bulunan Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan gelen mühendislere, Elbistan İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Cengizhan Firik ile Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Mehmet Ali Çiftçioğlu eşlik ettiler.

Salonun arsaya yerleşimi ve zemin etüdü için çalışma yapan mühendisler, çalışmalarını kısa sürede tamamlayacak. Müteahhit firma ise salonun arsaya yerleşimine göre inşaat çalışmalarına en kısa sürede başlayacak.

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın girişimleri ile programa alınan 3 bin seyirci kapasiteli spor salonu için yer değişikliğine gidildi.

Elbistan Şeker Fabrikası arazisinden tahsis edilen 321 ada 28 nolu parselde bulunan 15 bin 820 metrekare alana yapılacak olan yeni spor salonu, 11 milyon 753 bin TL'ye mal olacak.

3 bin kişilik seyirci kapasiteli dev tesiste; 1 adet ana salon (hentbol, basketbol, voleybol, futsal, badminton vb.), 1 adet basketbol salonu, 2 adet bireysel sporlara yönelik salon (güreş, karete vb.), 6 adet soyunma odası ve duşları, aynı anda 15 farklı branş için antrenman alanı, hakem ve gözlemci odaları, localar, kafeteryalar, asansör, sosyal tesisler, çevre düzenlemesi ve yeşil alan, basın-yayın odaları-canlı yayın odaları yer alacak. Elbistan Kapalı Spor Salonu, 600 gün içinde tamamlanacak.

Elbistan’da Spor Salonu İçin Zemin Etüdü Yapıldı

Elbistan’da Spor Salonu İçin Zemin Etüdü Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim