• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Elazığ’dan özel harekatçılar Afrin’e uğurlandı

Elazığ’dan özel harekatçılar Afrin’e uğurlandı
Elazığ'da özel harekat polisleri, dualarla Afrin'e uğurlandı. Özel harekat kıyafeti giyen çocuklar da uğurlama törenine katıldı.

Elazığ'da özel harekat polisleri, dualarla Afrin'e uğurlandı. Özel harekat kıyafeti giyen çocuklar da uğurlama törenine katıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesinde görevli 22 polis, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Suriye'nin Afrin bölgesinde sürdürdüğü "Zeytin Dalı Harekatı"na takviye olarak bölgeye gönderildi. Polisler için, şube müdürlüğü önünde düzenlenen törene, Vali Çetin Oktay Kaldırım, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül, İl Jandarma Komutanı Necip Çarıkçıoğlu, göreve giden polislerin aileleri, öğrenciler ile meslektaşları katıldı. Anaokulu öğrencilerinin göreve giden özel harekat polisleri ve Afrin'de görev yapan Mehmetçik için dua okumasının ardından timler uğurlandı.

Türk milletinin Çanakkale Savaşı'ndaki var olan ruhunun bugün de var olduğunu belirten Vali Çetin Oktay Kaldırım, "Bunu 15 Temmuz darbe girişiminde gösterdik ve her fırsatta gösteriyoruz. Güvenlik kuvvetlerimiz Afrin'de terörle mücadele ediyor. Milletimiz de malı ve canı ile bu mücadelenin arkasındadır ve desteğini vermektedir. Polislerimiz göreve bu vazife şuuru ile gidecek ve vazifesini en güzel şekilde yerine getirecektir. Bütün milletimizin temennisi can kaybı olmamasıdır ama Allah şehadet verirse de o bizim için yüce bir mertebedir. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim etsin" dedi.

8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş ise, "TSK'mız milletimizle, polisimizle, devletimizle beraber Afrin'de kutsal bir görev icra ediyor. Bu göreve polisimizin de katkı sağlaması bizleri onurlandırıyor ve sağ salim gidip orada şehitlerimizin ruhunu incitenleri gerekli dersi verip Suriye'nin huzura kavuşması için gereğini yapacağına inancımız tamdır" ifadelerini kullandı.

Özel harekat polislerini son 1 aydır devam eden Zeytin Dalı Harekatına katılmak üzere Afrin'e gönderdiklerini dile getiren İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül ise, "Allah kardeşlerimizin ve Zeytin Dalı Harekatında görev yapan bütün askerimizin, polisimizin ayağına taş değdirmesin. Hep beraber memleketimizi yoğun düşman saldırısına karşı mücadelemizi askerimizle, polisimizle, vatandaşımızla bugüne kadar nasıl koruduysak bundan sonra da koruyacağız" şeklinde konuştu.

Öte yandan, yola çıkan özel harekat polislerine Vali Kaldırım telsizden, "Allah yolunuzu açık etsin, Allah sağ salim gelmenizi nasip etsin" diye anons çekti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim