• BIST 13845.2
  • Altın 6430.91
  • Dolar 46.1149
  • Euro 53.4118
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 32 °C

Elazığ'da yıkılan okulu Beşiktaş yaptıracak

Beşiktaş Kulübü, hafta başında deprem felaketi yaşanan Elazığ'a deprem bölgesini ziyaret için bir heyet gönderecek ve kullanılamaz hale gelen bir okulu yeniden yaptıracak.

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, Akaretler'deki kulüp binasında Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'in katılımı ile toplantı yapan BJK Kadın, Aile ve Çocuk İstişare Heyeti'nin, Elazığ'daki deprem bölgesini ziyaret etme ve bir okulu yeniden yaptırma kararı aldığı belirtildi.

''Pazartesi sabahı Elazığ'da meydana gelen ve 50'nin üzerinde vatandaşımızın hayatını kaybettiği deprem, hepimizin yüreğini yaktı. Acılarını sarmaya çalışan Elazığ'a, Beşiktaş yardım elini uzatıyor'' ifadeleri kullanılan açıklamada, BJK Kadın, Aile ve Çocuk İstişare Heyeti'nin 13 Mart Cumartesi günü Elazığ'a giderek, deprem bölgesindeki vatandaşlara ihtiyaçları doğrultusunda çeşitli yardımlarda bulunacağı, ayrıca hasar nedeniyle kullanılamayacak duruma gelen bir okulun da yeniden yaptırılması için çalışma başlatacağı dile getirildi.

Toplantıda, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, başkan yardımcısı Erdoğan Toprak, BJK Kadın, Aile ve Çocuk İstişare Heyeti Sorumlusu Revna Demirören, heyette yer alan sanatçı Hülya Koçyiğit, iş kadını Aslı Ekşioğlu, BJK Koleji Kurucu Temsilcisi Begüm Yücel, İstişare Heyetleri Koordinatörü Dr. Turhan Şalva'nın hazır bulunduğu bildirildi.

Diğer yandan, konuyla ilgili görüş belirten Beşiktaş Kulübü Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Elazığ Valisi Muammer Erol ile bugün telefonda bir görüşme yaparak, bölgenin ihtiyaçlarıyla ilgili bilgi sahibi olduklarını vurgularken, şunları söyledi:

''Bölgenin en acil ihtiyaçlardan birinin, ciddi anlamda hasar gören bir okulun yapımı olduğunu öğrendik. Ülkemizin çocuklarının eğitimine çok önem verdiğimiz, onların eğitimlerinin yarıda kalmasına gönlümüz razı olmadığı için, söz konusu okulu yaptırmaya gönüllü olduk. BJK Kadın, Aile ve Çocuk İstişare Heyetimiz, cumartesi günü Elazığ'a giderek deprem bölgesine yardım elini uzatacak, kulübümüz ve tüm camiamız adına Elazığ halkının acısını paylaşacaklar. Ayrıca bu okulun yapımı için gerekli girişimleri de başlatacaklar.''

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim