• BIST 9524.59
  • Altın 2523.397
  • Dolar 32.5629
  • Euro 34.6325
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Elazığ’da Okullara Kar Tatili

Elazığ’da Okullara Kar Tatili
Elazığ kent merkezi ve tüm ilçelerdeki ilk ve orta dereceli okullar yoğun kar yağışı nedeniyle 1 gün tatil edildi.

Elazığ kent merkezi ve tüm ilçelerdeki ilk ve orta dereceli okullar yoğun kar yağışı nedeniyle 1 gün tatil edildi.

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, kar yağışı nedeniyle bilgilendirme yaparken, okulların da yarın için tatil edildiğini açıkladı.

Kar yağışının yarın sabah saatlerine kadar devam edeceği, gece boyunca soğuk nedeniyle yaygın bir buzlanma gerçekleşeceği şeklinde Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nden bilgi aldığını ifade eden Vali Zorluoğlu, "Yaptığımız toplantı neticesinde ilimiz genelinde 5 Ocak 2016 Salı günü il merkezi ve ilçelerimizdeki tüm ilk ve ortaöğretim okullarımızın 1 gün süreyle eğitimine ara verilmesine karar verilmiştir. Daha sonra Çarşamba günkü durum ise yarın öğleden sonraki alacağımız yeni verilere göre yeniden değerlendirilecek ve Çarşamba günü okullarla ilgili eğitimin devam edip etmeyeceği hususuna yarın karar vereceğiz" dedi.

15 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Köy yolları hakkında da bilgi veren Zorluoğlu, "Şu anda 15 tane köy yolumuz kapalı. Toplam 550 tane köyümüz olduğunu düşünüldüğüne 15 tane köyün çok da büyük bir rakam olmadığını takdir edersiniz. Tabi bu gece yağacak karla yarın sabah muhakkak kapalı köy yolu sayımızın da artacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Zorluoğlu, okulların dışında kamuda çalışan engelli vatandaşların ve hamile kadınların da 1 gün idari izinli sayıldığını kaydetti.

"DIŞARIDA KALANLAR İÇİN HAZIRLIKLARIMIZ TAM"

Kış mevsimde dışarıda kalan evsiz vatandaşlar hakkında konuşan Zorluoğlu, "Esasında hem emniyet birimlerimiz hem Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız bu kontrolleri yapıyor. Sokakta kalan, gidecek hiçbir yeri olmayan vatandaşlarımız için uygun mekanlar hazırladık. Otellerimizde de yer ayırttık ama kendimize ait misafirhanelerde de bunlarla ilgili hazırlığımızı yaptık. İnşallah böyle bir vakayla karşılaşmayız. Ama karşılaştığımızda hemen bununla ilgili tedbirimizi aldığımız için o vatandaşlarımızı sıcak bir ortama kavuşturacağız. Vatandaşlarımız gece emniyete müracaat etsinler. Sokakta mağdur kalan insanları gören vatandaşlar da emniyet müdürlüğümüze 155'i arayarak ihbarda bulunabilirler" şeklinde konuştu.

"SOBA SÖNMEDEN UYUMAYIN"

Soba zehirlenmeleri hakkında dikkatli olunması gerektiğini belirten Zorluoğlu, "Maalesef ülkemiz genelinde her kış, soğukların yaşandığı zamanlarda bu tip zehirlenme vakalarıyla karşılaşıyoruz. Tabi burada biz vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Ancak esas olan vatandaşlarımızın bu konuda gerekli tedbirleri kendileri almalarıdır. Bacalarıyla ilgili temizliğe dikkat etmeleridir. Soba sönmeden uyumama, kullandıkları kömüre ve yakacağa dikkat etmelilerdir. İnşallah ilimiz bu sene böyle bir vakayla karşılaşmayız" ifadelerini kullandı.

Elazığ’da Okullara Kar Tatili

Elazığ’da Okullara Kar Tatili

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim