• BIST 9079.97
  • Altın 2308.186
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.112
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Elazığ kar yağışı ile beyaza büründü, eğitime ara, engelli ve hamilelere izin verildi

Elazığ kar yağışı ile beyaza büründü, eğitime ara, engelli ve hamilelere izin verildi
Elazığ'da dün gece saatlerinden itibaren etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle, kent merkezi bu yıl ilk defa beyaza büründü.

Elazığ'da dün gece saatlerinden itibaren etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle, kent merkezi bu yıl ilk defa beyaza büründü. Valilik, yüz yüze eğitim kurumlarının tatil edilip, hamile ve engellilere idari izin verildiğini bildirdi.

Meteoroloji'nin uyarısını yaptığı kar yağışı, 2 gündür ilçelerde sürerken, dün gece itibariyle de Elazığ'ın merkezinde etkili oldu. Sabaha kadar etkili olan ve halen devam eden kar yağışıyla birlikte kent merkezi tamamen beyaz örtüyle kaplandı. Kar yağışının etkili olduğu kentte sokaklara çıkan vatandaşlar bol bol fotoğraf çekerken, belediye ekipleri de cadde ve sokaklarda kar temizleme çalışma yaptı.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, kuvvetli kar yağışı beklendiğinden ulaşımda aksamalar, tipi, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmaması konusunda uyarılarda bulundu.

Yüz yüze eğitime ara, hamile ve engelliler idari izin verildi

Valilikten yapılan açıklamada, "İlimizde yoğun kar yağışının devam etmesi nedeniyle, özel ve resmi anaokulları ile rehabilitasyon merkezleri ve kreşlerde 19.01.2021 Salı günü yüz yüze eğitime bir gün ara verilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu görevlilerinin de tam gün idari izinli sayılmasına karar verilmiştir." denildi.

"Çok uzun zamandır bekliyorduk"

Uzun zamandır bekledikleri kar yağışının Elazığ'da etkili olduğunu belirten vatandaşlardan Bilal Demir, "Uzun zamandır bekliyorduk ama biraz geç oldu. Şuanda ise fazla oldu ve zorluk yaşıyoruz. Ülkemiz şuanda bir susuzluk ve kuralık problemi yaşıyor. İnşallah, bu kar bu susuzluğa en azından bir dermen olacak" dedi.

Vatandaşlardan Mesut Erdem ise, "Çok uzun zamandır Elazığ'da beklediğimiz bir kardı. Geçen sene kar yağdı ama ben burada değildim. Bilindiği üzere, memleketimizde kuraklık da var, inşallah böyle devam eder. Hem çocuklarımıza hem bize hem de ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim