• BIST 8979.75
  • Altın 2278.534
  • Dolar 32.3091
  • Euro 35.0426
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 18 °C

Ekrem İmamoğlu açıklama yaptı

Ekrem İmamoğlu açıklama yaptı
CHP'nin kesin olmayan sonuçlara göre İstanbul seçimlerini kazanan adayı Ekrem İmamoğlu İstanbul seçimleri ile ilgili bir açıklama yaptı.

İmamoğlu şunları kaydetti:

“Türkiye’ye sermaye akışı neredeyse durdu. Bu kadar kötü durumda ekonomi. Ülkeden tersine bir sermaye akışı başladı. Türkiye’de yatırım yapan sermaye yurt dışına kaçıyor. Konkordato ilanı, iflaslar piyasanın şu anda en sıkıntılı tanımları.

Dövizdeki artış fiyat artışlarını kapımıza getirmiş durumda. Dolar karşısında Türk Lirasının yüzde 3 değer kaybı. Bir yılda işsiz sayısı 1 milyon 259 bin kişi  artış gösterdi. İşsizlik oranı yüzde 14.7’ye çıktı. Genç işsizliği 6.8 puan artarak yüzde 26.7 ye yükseldi. 3 gençten birisi işsiz. Toplam işsiz sayısı 4 milyon 668 bin kişi TUİK verilerine göre. 5 milyona doğru giden işsiz sayısına sahip Türkiye. Ama Türkiye’nin ekranlarını 2 saat boyunca işgal eden rakibimiz somut bir delili, somut bir olayı size anlattı mı ya da anlattıklarından siz bir şey anladınız mi?

Beni acelecilik yapmakla suçluyor, Yıldırım hızıyla 3870 oyla kazandım diyor. Tüm İstanbul’a gönül belediyeciliği kazandı diye afiş asan ben olsaydım onlar daha iyi anlardı. Sayın cumhurbaşkanı tek başına assaydı bunu ifade edebilirdi de sayın Yıldırım oraya neden kendi fotoğrafını koydu anlamış değilim.

Yanına oturttuğu kişiler bugün bile itiraz günlerini doğru veremediler. Bıkkınlığı aslında bugün ekranlarda her şeyi anlatıyor. Kendi iddialarını bile anlatamaması bıkkınlığının bir göstergesidir.

Ben kendisine yardımcı olacağım. Seçmen listeleri ve sandık kurulları ile ilgili iddialar seçim öncesi döneme aittir. YSK seçmen listeleri konusunda teminat verdi. Taşıma seçmen yoktur diye teminat verdiler. Bizim oluşan kaygılarımızı reddettiler.

Bunun tek açıklaması su iddiaların seçimi kaybettikten sonra uydurulasmasıdır. Büyükçekmece’de Emniyet mensuplarımıza ayıp edilmiştir.

Tüm oyların tamamının sayılmasını YSK reddetti. YSK yapılan başvurular gereği geçersiz oylar yeniden sayılmıştır. 57 sondaj sandığı sayıldı. YSK’nın aldığı kararlara rağmen Yıldırım’ın seçimi murdar etmesi hukuğa saygısızlıktır. Hani hukuğa, YSK’ya saygı duymak gerekirdi. İki saatlik konuşma içinde bu kadar tezatlığı ben görmedim. Binali Bey işine gelir gibi konuşuyor. Sıklıkla geçersiz oy sayılan oyların bir çoğunda oylar basılması gereken yere basılmamış. Belgem ve kanıtım yok ama seçimde şaibe ilan etmesi açıkça söylüyorum büyük bir kibirdir. Geçersiz oylar sayıldı bitti. 

Ben toplumu infiale sokuyormuşum, hatta İstanbul’u hareketlendiriyormuşum. Evet İstanbullu beni seviyor, Binali Yıldırım’ı davet ediyorum birlikte maça gidelim. Galatasaray Fenerbahçe maçına giderek ya da Beşiktaş maçına giderek YSK nasıl baskı altına alınır?”

16 milyon İstanbullunun horon çekebilmesi dışında hiç bir hareketlilik bilmem. Ben ruhumda kötülük nedir bilmem. Ben mutluyum, ama nasıl bunu uydurdular: Organize kötülük.. Şu anda sizin yaptığınız halkın iradesine marşı organize kötülüktür. Bunu yapmaktan vazgeçin, insanların canını sıkmayın. Maltepe seçii için yaptıklarını sanki CHP yapmış gibi anlatmalarını şaşkınlıkla izlemekteyim. Tutanaklar var devletin hakimleri var burada. Şu belgenin yandaşlığı olmaz Allah aşkına yayınlayın şunu. Sayımı biz engellemiyoruz onun da belgesi burada. Sayımın durdurulması konusunda alınan karar bu. Bu belgeler ortadayken sayımı bizin yaptığımızı iddia etmek üzgünüm sayın Yıldırım sizi yanınında oturanlar yanıltmış.

1994 yılında bu şehirde seçimi kazanan Cumhurbaşkanı’na Doğru Yol Partisi ve SHP’nin karar vericileri süreci teslim ettiler. Bu bir demokrasi derinliğidir. Bu böyledir. Benim Ak Parti’ye gönül vermiş hemşehrilerim bir an için düşünün. Ben sizin adayınız olsaydım ne düşünürdünüz. Bunu düşünün yeter. İstanbul’un sıkıntılarını biliyorum. Bu acı sorunlar arasında bunlara bakalım.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim