• BIST 9555.3
  • Altın 2485.93
  • Dolar 32.5279
  • Euro 34.8645
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Ekonomi yazarı Güngör Uras vefat etti

Ekonomi yazarı Güngör Uras vefat etti
Ekonomi yazarı Güngör Uras, Şişli'de tedavi gördüğü özel hastanede hayatını kaybetti.

Ekonomi yazarı Güngör Uras, Şişli'de tedavi gördüğü özel hastanede hayatını kaybetti.

1933 yılında Düzce’de doğan Uras, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden 1955 yılında mezun olduktan sonra aynı fakültede başladığı doktora çalışmasını İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde tamamladı.

Doçentlik derecesini Boğaziçi Üniversitesi'nde, profesörlük unvanını Marmara Üniversitesi'nde alan Uras, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde 2000 yılına kadar iktisat dersi verdi.

Uras, Devlet Planlama Teşkilatı’nda uzman olarak görevliyken 1968 yılında Türkçe ve İngilizce olarak yayımlanan Türkiye İktisat Gazetesi’nde köşe yazısı yazmaya başladı.

Çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı da yapan Uras, 1998 yılından bu yana Milliyet ve Dünya gazetelerinde ekonomi konularında köşe yazarlığı yapıyordu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan başsağlığı mesajı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay,  Twitter'dan yaptığı açıklamada, Uras'ın ekonomi gazeteciliğinin usta bir kalemi olduğunu kaydetti.

Uras'a Allah'tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı dileyen Altun, "Sanayiye, tarıma, üretime, tasarrufa vurgu yapan, planlı ekonominin ve büyümenin önemine her daim dikkat çeken bir isimdi. Mekanı cennet olsun." ifadelerini kullandı.

TÜSİAD'dan Uras için başsağlığı mesajı 

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği'nin (TÜSİAD) taziye mesajında, "TÜSİAD'ın Türk özel sektörünün bağımsız, gönüllü ve etkili sivil toplum kuruluşu olarak kurulmasına ve bugünlere gelmesine vizyonu, girişimciliği ve emeği ile büyük katkısı olan ilk genel sekreterimiz, değerli ekonomist ve yazar Güngör Uras'ın vefatının derin üzüntüsü içindeyiz. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve ülkemize başsağlığı diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

EGD'den başsağlığı mesajı 

Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) ekonomi yazarı Güngör Uras'ın vefatı dolayısıyla taziye mesajı yayımladı. 

EGD'nin taziye mesajında, "Ayşe Teyze, Ali Rıza Amca örneklemeleriyle ekonomi haberlerini en anlaşılır hale getirerek yazan, yorumlayan duayen gazeteciyi, Prof. Dr. Güngör Uras'ı kaybettik. Birçoğumuzun ilham kaynağı Uras'ı rahmetle anıyor, başta ailesi ve yakınları olmak üzere okurlarına başsağlığı diliyoruz." ifadeleri kullanıldı. 

Mesajda yer alan bilgiye göre, Uras'ın cenazesi, çarşamba günü Bebek Camisi'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Aşiyan Mezarlığı'na defnedilecek.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim