• BIST 9117.17
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Murat Kavuncu:

Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Murat Kavuncu:
GAZİANTEP (İHA) – Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Başkanı Murat Kavuncu, Türkiye'de 11 saatte üretilen 120 milyon ekmeğin 12 milyonu israf edildiğini...

GAZİANTEP (İHA) – Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Başkanı Murat Kavuncu, Türkiye'de 11 saatte üretilen 120 milyon ekmeğin 12 milyonu israf edildiğini söyledi.

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesine bağlı Çukur Mahallesi'ndeki Ekmek Üreticileri Federasyonu Gaziantep Şubesi ve Gaziantep Unlu Mamulleri, Pideciler, Simitçiler ve Yufkacılar Derneği düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış törenine Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Murat Kavuncu'nun yanı sıra Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun, Gaziantep Unlu Mamulleri, Pideciler, Simitçiler ve Yufkacılar Derneği Başkanı Ahmet Metin Şengezer ile çok sayıda dernek üyesi ile vatandaşlar katıldı.

Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Murat Kavuncu, Türkiye'de 11 saat içerisinde 120 milyon ekmeğin üretildiğini bu ekmeklerin ise 12 milyonunun israf edildiğini belirterek uyarılarda bulundu. Dünyada en çok ekmek tüketen ülkenin Türkiye olduğunu belirten Kavuncu, "Ülkemizde dünya standartlarında büyük mücadele yapmış akademisyenlerimizle birlikte bir komisyon kurduk. Bu komisyonun araştırmalarında dünyada en çok ekmek tüketen biziz, ekmeğe önem veren biziz. Ayrıca en çok ekmek israfını yapan Türk milleti olduğunu gördük. Bizlerde fırıncıların sesi nefesi olarak, Türkiye ekmek üreticileri federasyonu olarak ekmeğimizin, sektörün daha çok bir ivme kazandırmak için çalışmaları sürdürdük. Ve gördük ki Türkiye de 120 milyon ekmeğin sabah saat 04.00'ten, saat 15.00'e kadar üretildiğini, üretilen 120 milyon ekmekten 12 milyon ekmeğin israf edildiğini gördük. Ve bu 12 milyon ekmeğin israfından dolayı ülkemizin GSMH'ndan 1,5 milyar doların çöpe gittiğini gördük. Dönemin başbakanı şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarım bakanımızla birlikte büyük bir çalışma başlattı. Bizde bu çalışmaları projelendirme içerisine koyduk. 1,5 milyar dolara 250 tane devlet hastanesi, 500 km otobanın ve 500 tane ilköğretim okulunun yapılabileceği paranın çöpe atıldığını gördük. Bu yapmış olduğumuz çalışmalarla 3 milyon ekmeğin israfını engellemiş olduk" dedi.

Gaziantep unlu Mamulleri Pideciler, Simitçiler Yufkacılar Derneği Başkanı Ahmet Metin Şengezer, esnafın şikayetleri dolayısıyla bu şubenin açılışını gerçekleştirdiklerini söyledi. Şengezer, "Maalesef Ankara'daki federasyon genel merkezinin izlenimleriyle, esnafımızdan gelen özellikle şikayetleri doğrultusunda, bu federasyonun açılışının zorunlu olduğunu hissettik. Bunun için arkadaşlarımızla bu yola çıktık. Suriye ekmeğine karşı değiliz ama haksız rekabete karşıyız" diye konuştu.

Gaziantep'in Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun ise, Gaziantep'in Türkiye'deki marka şehirlerden biri olduğunu hatırlatarak, kentin mutfaktaki iddiasını ekmekte yansıtamadığını ifade etti. Dursun, "Gaziantep özellikle mutfakta çok iddialı bir şehirdir. Ama bu iddiasını ekmekte yansıtamıyor. Gaziantep'te üretilen ekmekte şikayetler olduğunu tespit ettik. Birçok alanda başarılı olan Gaziantep'in, ekmek üretiminde de iddialı ve marka bir şehir olması lazım" diye konuştu.

Programda destek nedeniyle açılışa katılan protokole ve başarılı dernek üyelerine plaket verildi.

Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Murat Kavuncu:

Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Murat Kavuncu:

Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Murat Kavuncu:

Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Murat Kavuncu:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim