• BIST 8983.9
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Ekmek Tünel Sistemi Düzenlenen Törenle Hizmete Girdi

Ekmek Tünel Sistemi Düzenlenen Törenle Hizmete Girdi
Malatya Büyükşehir Belediyesi, MEGSAŞ Ekmek Fabrikası'nı revize etti.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, MEGSAŞ Ekmek Fabrikası'nı revize etti. Fabrikadaki Ekmek Tünel sistemi de düzenlenen törenle hizmete girdi.

MEGSAŞ Ekmek Fabrikası modernizasyon çalışmaları kapsamında, un eleme makinesi, hamur yoğurma mikseri, hamur kesme makinesi, fermantasyon odası, tünel tipi ekmek fırını, hamur ve ekmek konveyörleri, buhar odası, soğuk hava odası, buz makinesi, ekmek paketleme makinesi gibi ünitelerini yenilerken, Ekmek Tünel Sistemi de düzenlenen törenle hizmete girdi. Düzenlenen açılış törenine Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediye Başkanı H.Uğur Polat, Ak Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Genel Sekreter Arif Emecen, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, meclis üyeleri, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları, şube müdürleri, şirket genel müdürleri ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

"MEGSAŞ, KALİTE VE FİYAT REKABETİ SAĞLIYOR"

Açılış töreninde bir konuşma yapan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin yanı sıra iştirakler tarafından yapılan yatırım ve hizmetlere de büyük önem verdiklerini belirtti. Çakır, şirketlerin kendilerini yenileyerek hem Büyükşehir Belediyesi'ne hem de Malatya'ya katkı sunduklarını söyledi. MEGSAŞ Ekmek Fabrikası'nın 1991 yılında hizmete girdiğini ve zaman içerisinde yenilenme ihtiyacı doğduğunu belirten Başkan Çakır, "MEGSAŞ'ın temel amacı, hem fiyat dengesini sağlamak hem de kaliteli ve hijyenik ekmek üretmek. Bu vesile ile tercih edilen sistemle, hem hijyen anlamında hem de kaliteli ekmek üretimi anlamında çok etkili. Hizmete giren tünel kalıp sistemi ile el değmeden ekmek üretiliyor. Bu sayede ekmeğin kalitesi ve raf ömrü de uzamış oldu. Amacına ulaşmış oldu. Biz Malatya'da hem fiyat dengesini sağlamak hem de kalitede rekabeti sağlamak amacıyla bu yatırımı yapmış olduk" diye konuştu.

Yaptıkları çalışmalardan dolayı MEGSAŞ Müdürü ve ekibini tebrik eden Başkan Çakır, 2009 yılında göreve geldiklerinde MEGSAŞ'da 103 çalışanın olduğunu, şu an da da bu rakamın aynı olduğunu kaydetti. Çakır, "Bu sistemin kurulması ile birlikte belki daha az personel çalışacak. Ama biz bu personeli yeni açacağımız MEGSAŞ'a bağlı farklı alanlarda istihdam edeceğiz. Bu yatırım Malatya için güzel bir yatırım oldu" şeklinde konuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, MEGSAŞ'ta üretilen ekmeklerden günlük 8-10 bin civarında ekmeğin dar gelirli vatandaşlara dağıtıldığını belirterek, bu anlamda da MEGSAŞ'ın önemli bir görev üstlendiğini söyledi.

"BELEDİYEMİZİ KUTLUYORUM"

Törende kısa bir selamlama konuşması yapan Malatya Valisi Süleyman Kamçı ise belediyelerin sağlık konusunda da görevleri olduğunu belirtti. Vali Kamçı, "Yediğimiz ekmekten gezdiğimiz yere kadar her şeyin sorumlusu belediyeler. Bu anlamda MEGSAŞ'ın yapmış olduğu bu güzel faaliyetten dolayı MEGSAŞ çalışanlarını ve Belediyemizi kutluyorum. Malatya'mıza hayırlı, uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından törene katılanlar MEGSAŞ Ekmek Fabrikası'nda yapılan revize çalışmaları gezerek, ekmek üretim tesislerini inceledi.

Ekmek Tünel Sistemi Düzenlenen Törenle Hizmete Girdi

Ekmek Tünel Sistemi Düzenlenen Törenle Hizmete Girdi

Ekmek Tünel Sistemi Düzenlenen Törenle Hizmete Girdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim