• BIST 9693.46
  • Altın 2495.355
  • Dolar 32.3811
  • Euro 34.6983
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Ekinci’den Öğrencilere Yurt

Ekinci’den Öğrencilere Yurt
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, meclis üyeleriyle birlikte almış oldukları karar sonucu öğrenciler için ayrılan bir harabe binayı gerekli bakım...

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, meclis üyeleriyle birlikte almış oldukları karar sonucu öğrenciler için ayrılan bir harabe binayı gerekli bakım ve onarım çalışmalarını yaparak yurt haline getirildi.

İlim Yayma Cemiyeti Şanlıurfa Şubesi'nin taleplerini geri çevirmeyen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, belediye olarak komşu ilçe Haliliye'nin sınırlarında bulunan ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi himayesinde bulunan eski ve harabeye dönmüş lojmanın bütün bakım ve onarım çalışmalarını üstelenerek, yaklaşık yüz öğrenci için planlanan binayı yatılı yurt haline getirdi.

İlim Yayma Cemiyeti Şanlıurfa Şube Başkanı Cüneyt Altıparmak'ın girişimleri sonucu Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin himayesinden alınan eski lojman, hem dış görüntüsü ile hem de iç görünümüyle yeniden inşa edilmiş hale getirildi. 3 katlı ve çift daireli şeklinde olan öğrenci yurdunda toplamda 90 öğrenci yatılı olarak eğitim görecek. Kabasından en ince ayrıntısına kadar Eyyübiye Belediyesi'nin katkıları ile dizayn edilen öğrenci yurdunu gezen, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, meclis üyeleri ve İlim Yayma Cemiyeti Şanlıurfa Şube Başkanı Cüneyt Altıparmak ve yönetimle birlikte yapılan bakım onarımları yerinde inceledi. Konuyla ilgili çalışmaların devam ettiği yurt önünde açıklama yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, "Biliyorsunuz gençler bizim odağımızda, merkezimizde gençlere hizmet götürülmesi noktasında maddi çekincemiz yok. İlim Yayma Cemiyeti şube başkanı, yönetim kurulu üyeleri gençlerle ilgili yurt sıkıntılarını bahsedince kendilerine tahsisli bir binada yapılması gerekenleri yaptık. Gençlerin merkezi olan yerel yöneticilik bu taleplerine duyarsız kalmadı. Meclis üyesi arkadaşlarımızla beraber ilçe sınırlarımız dışında olduğu halde, meclis kararı alarak bakım ve onarımını üstlendik. Kısa bir süre içerisinde yaklaşık olarak 85 öğrencinin bir tarafta eğitim alanı, bir tarafta milli ve maneviyata haiz aşılamaların yapılacağı bu ülkeye, bu vatana maneviyat duygusu ile bağlı gençlerin yetişmesi konusunda hizmet verecek. Burada sadece bizlerde vesile olmaya çalışıyoruz. Bu çalışma içerisinde, böyle bir çalışmayı planlayan ilimizde böyle bir yurdun açılması için ellerinden geleni yapmaya çalışan buradaki şube başkanımız Cüneyt Altıparmak ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyoruz. Bu aynı zamanda sosyal sorumluluk projesidir. Onunda ötesinde bu ile bu millete, bu gençliğe duyulan bir nevi gelecek adına daha iyi şeyler olması adına duyulan bir inancın eseridir. Bizler böyle bir yolu önemsedik asıl bizlere teşekkür edilmesinden ziyade böyle hizmete vesile kıldıkları için cemiyet üyelerine bizler teşekkür ederiz" diye konuştu.

İlim Yayma Cemiyeti Şanlıurfa Şube Başkanı Cüneyt Altıparmak ise, " Belediyemizin bizlere tahsis ettiği bir binaydı. Bu bina daha önce lojman olarak kullanılıyordu. Büyükşehir'in tahsisinden sonra Eyyübiye Belediyesinden bu konu ile ilgili sıkıntılarımızı izah ettik. Başkanımızda sağ olsunlar sahip çıktılar. Bu bir kalıcı eserdir, bu bizden sonraki dönemler içinde öğrencilerin yetişmesi anlamında Şanlıurfa'ya kalıcı bir şeyler kazandırmak amacında olduk. Bunun için mutluyuz. Allah hayırlara vesile kılar. Bu bir başlangıç olur, bunun devamını da ümit ediyoruz. Burada emeği geçen herkese teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

Ekinci’den Öğrencilere Yurt

Ekinci’den Öğrencilere Yurt

Ekinci’den Öğrencilere Yurt

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim