• BIST 9079.97
  • Altın 2301.842
  • Dolar 32.3299
  • Euro 35.1048
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Eide: Güney Kıbrıs'taki seçimler, müzakere sürecini etkilemeyecek

Eide: Güney Kıbrıs'taki seçimler, müzakere sürecini etkilemeyecek
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, Güney Kıbrıs'taki seçimlerin müzakere sürecini olumsuz etkilemeyeceğini...

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, Güney Kıbrıs'taki seçimlerin müzakere sürecini olumsuz etkilemeyeceğini kaydetti.

Eide, Akıncı ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Pazartesi yapılacak liderler görüşmesinin planlaması üzerinde çalıştıklarını ifade etti. Müzakere sürecinde kritik bir aşamada olduklarını kaydeden Eide, elde edilen bazı uzlaşıların anlaşılabilir dile çevrilmesi üzerinde çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Güney Kıbrıs'ta yer alacak seçimlerden dolayı siyasi hareketliliğin müzakere sürecini olumsuz yönde etkilemediğini düşündüğünü kaydeden Eide, liderlerin müzakere sürecinde kararlılık sergilediğine inandığını, pazartesi gün planlanan liderler görüşmesinin de uzun bir gündemi bulunduğunu kaydetti.

"SCHULTZ'UN ZİYARETİ, AB'NİN SÜRECE DESTEĞİNİ GÖSTERİYOR"

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz'un adada pazartesi günü başlatacağı ziyaretiyle ilgili olarak Eide, bunun, Avrupa Birliği'nin tüm kurumlarının sürece olan desteğinin bir göstergesi olduğunu söyledi. Eide, "Adada bir çözüme ulaşma ihtimali, Brüksel ve Avrupa için büyük bir önem taşıyor." dedi.

Avrupa Birliği yapısına uygun bir çözüm için Avrupa Birliği müesseselerinin adada taraflara destek vermekte olduğunu kaydeden Eide, "Çözüm sürecinin bu aşamasında elde edilen önemi başarılardan birinin, her iki tarafın da çözümü Avrupalı bir çözüm yapmanın öneminin altını çizmesidir. Bu her iki tarafın da yararınadır." dedi.

Schulz ile de görüşeceklerini kaydeden Eide, kendisine müzakerelerin son durumu hakkında bilgi vereceklerini kaydetti.Cihan

Eide: Güney Kıbrıs'taki seçimler, müzakere sürecini etkilemeyecek

Eide: Güney Kıbrıs'taki seçimler, müzakere sürecini etkilemeyecek

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim