• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

Eğitim Bir-senden Kadın Öğretmenlere Karanfil

Eğitim Bir-senden Kadın Öğretmenlere Karanfil
Eğitim Bir-Sen Babaeski Temsilciliği, ilçe merkezi, belde ve köyler ile Halk Eğitim Merkezi ve Öğretmenevi'nde çalışan usta öğretici, ücretli öğretmen...

Eğitim Bir-Sen Babaeski Temsilciliği, ilçe merkezi, belde ve köyler ile Halk Eğitim Merkezi ve Öğretmenevi'nde çalışan usta öğretici, ücretli öğretmen ve kadrolu bayan öğretmenlere 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle karanfil dağıtarak günlerini kutladı.

Eğitim Bir-Sen İlçe Başkanı Mustafa Fıstık Nadırlı M.F.Ö. İlk ve Ortaokulunda, Başkan Yardımcılarından Yusuf Berberoğlu Alpullu, Sinanlı ve Büyük Mandırada, Umut Malkoç Kuleli'de, İlker Çerçel Karahalil'de, Yenal Çörek de görev yaptığı okul ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğündeki kutlamalara katıldı.

Eğitim Bir-Sen İlçe Temsilcisi Mustafa Fıstık, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kadınların haklarını aramak, çalıştıkları işin karşılığı olan ücreti alabilmek için başlattıkları mücadele mirasının yıldönümüdür. Bu mücadelenin 1857 yılında başladığı dikkate alındığında, aradan geçen süre zarfında kadının yaratılış gayesi çerçevesinde hak ettiği değer, toplumsal misyon, sosyal inşa ve geleceği ihya ekseninde yeterli gelişmenin olmadığı açıkça görülmektedir. Emeğin hak ettiği değeri bulması ve insanın inandığı değerlere uygun yaşamasını sağlanmak noktasında mücadele etmeyi varlığının amaç ve ilkesi gören sendika olarak, bütün kadınlarımızın gününü kutluyor, kendilerine sağlık, huzur ve başarı diliyoruz."

"KADINLAR, TOPLUMUN TEMEL TAŞI, DİREĞİDİR"

"Kadınlar, toplumun temel taşı, direğidir. Yine bugün, gerek acımasız kapitalist işleyiş gerekse savaş ve terör gibi yıkıcı gidişat, çocuklarıyla birlikte en çok kadınları mağdur etmektedir" diyen Fıstık, "Sosyal, kültürel değişimin karmaşık toplum yapısı içinde bir mihenk taşı olarak kadının hayat içinde konum ve saygınlığını muhafaza etmek önemlidir. Dışarıda iş kadını, çalışan, içeride evinin hanımı, çocuğunun annesi olarak kadın, toplum düzenimizin en saygın varlığıdır. "Cennet annelerin ayakları altındadır" anlayışı ile biz kadına sevgi, saygı ve hürmetle yaklaşırız. Kadınlarını zelil eden toplumlar, zillete düşer. Bize göre, bu bozulmaya ödün vermeksizin kadın hayatın her kademesinde yer almalıdır. Kadın, hayati görevi göz ardı edilmeksizin desteklenmeli, korunmalı, tahkim edilmelidir. Çünkü kadını korumak toplumu korumaktır; tüm canlılığı, coşkusu, nezaheti, inceliği ile bugünü ve yarını korumaktır" ifadelerini kullandı.

Eğitim Bir-senden Kadın Öğretmenlere Karanfil

Eğitim Bir-senden Kadın Öğretmenlere Karanfil

Eğitim Bir-senden Kadın Öğretmenlere Karanfil

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim