• BIST 9693.46
  • Altın 2508.406
  • Dolar 32.5788
  • Euro 34.7848
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Eğitim Bir-sen’den Dayanışma Yemeği

Eğitim Bir-sen’den Dayanışma Yemeği
Kamu Sen'e bağlı Eğitim Bir-Sen Muğla Şubesi Milli Eğitim çalışanları ile dayanışma yemeğinde bir araya geldi.

Kamu Sen'e bağlı Eğitim Bir-Sen Muğla Şubesi Milli Eğitim çalışanları ile dayanışma yemeğinde bir araya geldi. Menteşe Öğretmenevinde düzenlenen yemeğe, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Memur-Sen Başkanı ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Önder Uçak, İl Milli Eğitim Teftiş Kurulu Başkanı Fikret Süren, Başkan Yardımcısı Mustafa Özen ve Suat Güllü, Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü Seydi Ahmet Üğe, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube müdürleri ve personeli katıldı.

Yemekte konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Muğla'nın eğitimde Türkiye'nin örnek illerinden birisi olacağını belirterek, "Gelecek kesinlikle geçmiş gibi olmayacak. Ben bünyemizde görev yapan her eğitimcimizden zaman zaman bir nefis muhasebesi yapmanızı, ne yapıyorum, ne yapıyoruz, kimin hayatını değiştiriyorum, kimin hayatını güzelleştiriyorum gibi nefis muhasebesi yapmanızı istiyorum. Geçmişte yapılan hatalardan ders alınarak, hataları başkalarında arayarak değil, kendimizde arayarak elimizden geleni ve fazlasını yapma gayreti içinde olalım. Biz Milli Eğitim ailesi olarak kol kola, omuz omuzayız. İnşallah önümüzdeki yıllarda Muğla eğitimde Türkiye'nin örnek illerinden birisi olacak" dedi.

Memur-Sen İl başkanı ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Önder Uçak, Memur Sen ve Eğitim Bir-Sen, nerede ihtiyaç varsa orada olduğunu ve bundan sonra da olmaya devam edeceğini söyledi. Uçak, Sendika olarak Arakan'da yetimhane ve külliye inşaatları, Filistin'de okul ve hastane yapımı, Afrika'da açılan su kuyuları, Bayırbucak Türkmenleri için yardım TIR'larının gitmeye devam ettiğini açıkladı. Kültür ve inanç birliği yaptıkları tüm ülkelerdeki mazlumların yanında olduklarını açıklayan Uçak, "Tüm bunların yanında sendikal anlamda çok önemli kazanımlar da elde ettik. İmzalanan toplu sözleşme bir nevi toplumsal sözleşmeye döndü. Hatırlayın 2001" sendika yasası çıktı. 2013 yılına kadar tek bir kazanım yok. 2011 tarihinden itibaren yetkili sendika konumuna gelen Eğitim Bir-Sen ile kazanımlar başladı. Sendikalar hizmetleri ile hizmette verdikleri yarış ile kendilerini teveccühü arttıracak" dedi.

Yemekte, Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tayini çıkan Selma Koyuncu'ya Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Önder Uçak sendikaya verdiği katkılar nedeniyle plaket verdi.

Eğitim Bir-sen’den Dayanışma Yemeği

Eğitim Bir-sen’den Dayanışma Yemeği

Eğitim Bir-sen’den Dayanışma Yemeği

Eğitim Bir-sen’den Dayanışma Yemeği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim