• BIST 9645.02
  • Altın 2411.831
  • Dolar 32.5782
  • Euro 34.8036
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Eğitim Bir Sen İlksan Seçimlerini Boykot Ediyor

Eğitim Bir Sen İlksan Seçimlerini Boykot Ediyor
Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu İLKSAN seçimlerini boykot edeceklerini ve oy kullanmayacaklarını...

Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu İLKSAN seçimlerini boykot edeceklerini ve oy kullanmayacaklarını açıkladı. Sofuoğlu, "Maaşımızdan kesilen aidatın, faize yatırılarak gelir elde edilmesini reddediyoruz. İLKSAN Seçimlerini Boykot Ediyor, Oy Kullanmıyoruz. Bu Batağa Saplanmayacağız. Kazançlarımızın hiç edilmesine katkı sunmayacağız." dedi.

İLKSAN'da üyelerden zorunlu kesilen aidatların sadece faize yatırıldığını ve başarı diye gösterilen tüm verilerin; abartma, göz boyama, gerçeği saptırma ve manipülasyondan ibaret olduğunu ifade eden Sofuoğlu, "1943 yılında kurulmuş, çağın sosyo-ekonomik şartlarının çok gerisinde kalmış İLKSAN için kaçınılmaz ve bir an önce gerçekleştirilmesi gereken sonuç, tasfiyedir. İLKSAN, sırtını faize yaslamıştır. Sandık gelirlerinin yüzde 98,2'si faiz gelirine dayanıyor. Sandığın tek şirketi DE-HA A.Ş., o da yılda ortalama 1 milyon TL zarar ediyor. En iyimser hesaplamayla bile sandığın kapatılması halinde ihtiyaç duyulan 2,6 milyar TL, sandığın portföyünde bulunmamaktadır. Sandığın tüm varlıklarının toplamı 844,7 milyon TL. Bu haliyle İLKSAN, batık bir şirkettir. 2005 yılında Sandığın gelirlerinin toplamı 86,5 milyon TL iken, on yıl sonra, 2015 yılında Sandık gelirlerinin toplamı, mali tablolardaki tüm şişirmelere rağmen, 100 milyon TL civarındadır. Türk-Eğitim-Sen'li olmakla övünen yönetim kurulu, yaklaşık 265 bin üyenin birikimlerinin karşılığı olan miktarın ne kadar olduğunu kurum web sayfasında, hiç bir mazerete sığınmadan kamuoyuyla ve üyelerle paylaşsın görelim. Kul hakkı yemenin diğer adı; kendilerine emanet edilene sahip çıkmayarak, yaklaşık 265 bin üyenin, çoluğunun çocuğunun rızkından keserek ödediği aidatları doğru ve verimli çalıştırmamak, helal ve bereketli bir kazanca dönüştürmemektir. Eğitim çalışanlarının haklarını, alın teriyle elde ettikleri kazançlarını korumayı ve artırmayı bihakkın yerine getiren yetkili sendika olarak; üyelerimiz başta olmak üzere, tüm sandık üyelerinin haklarının iadesini sağlayacak tasfiye sürecinin derhal başlatılması konusunda kamuoyu baskısı oluşturmak ve İLKSAN'ın devamı sonucunu doğuracak süreçlerde vicdani sorumluluk yüklenmemek amacıyla, temsilcilik seçimlerinde oy kullanmamak suretiyle İLKSAN'ı boykot etmeleri için üyelerimize çağrıda bulunuyoruz." diyerek tüm üyelerine İLKSAN seçimlerini boykot etmeleri çağrısında bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim