• BIST 9057.24
  • Altın 2299.873
  • Dolar 32.3145
  • Euro 35.0998
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Eğitim Bir-sen, Gazetecileri Unutmadı

Eğitim Bir-sen, Gazetecileri Unutmadı
Eğitim Bir-Sen Adıyaman Temsilciliği, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle gazeteciler ile sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Eğitim Bir-Sen Adıyaman Temsilciliği, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle gazeteciler ile sabah kahvaltısında bir araya geldi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle, Eğitim Bir-Sen Adıyaman Temsilciliği kahvaltı programı düzenledi. Gazeteciler ile sendikacılar bir araya geldi.

Programa Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti Başkanı İbrahim Aslan'ın yanı sıra birçok basın mensubu katıldı. Basın mensuplarının zorlu çalışma koşullarının konuşulduğu toplantıda, Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen'in çalışmaları anlatıldı.

Açılış konuşmasını yapan Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şubesi Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Habib Yıldırım, "Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medya, demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından biridir. Güçlü gazeteci, güçlü basın kuruluşunu; güçlü basın kuruluşları da güçlü demokrasinin tesisini sağlayacaktır. Kamuoyunu bilgilendirme, haber verme ve halk adına denetim yapma gibi son derece önemli görevler yürüten basın çalışanlarına demokrasinin tüm kurumlarıyla yerleşmesi açısından da önemli görevler düşmektedir" ifadelerini kullandı.

Memur-Sen Adıyaman İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz ise hem gazetecilerin zorlu çalışma koşulları hem de sendikal faaliyetlerden bahsetti.

Ali Deniz konuşmasında, "Sendikal örgütlenme oranın düşük olduğu, iş güvencesinin olmadığı ve alın terinin karşılığının alınamadığı sektörde öncelikli konu sendikal örgütlenme olmalıdır. Bugünün, iş güvencesinin olduğu, sendikal örgütlenmenin önünün açıldığı, sosyal ve ekonomik hakların teslim edildiği bir gün olmasını temenni ediyoruz. Biz, birey hakkının en temel insan hakkı ve dürüstlüğün en büyük erdem olduğunu bilen, güçlüyü haklı değil, haklıyı güçlü kılmayı hedef edinen, kimseyi ötekileştirmeden herkesi kucaklayan, hoşgörü, adalet, sevgi, merhamet ve hizmeti esas alarak insanı merkeze alan bir sendikal misyona sahibiz. Temel hak ve özgürlüklerin korunması, eğitimin yasaklardan arındırılması, çalışanların biriken sorunlarının ortadan kaldırılması ve mali taleplerinin yerine getirilmesi noktasında ortaya koyduğumuz çözüm önerileri ve verdiğimiz mücadeleler sonucu önemli kazanımlara imza attık. Kararlı mücadelemizle, Cuma günleri öğle tatilinin ibadet hürriyetini engellemeyecek şekilde düzenlenmesi sağlanmış. Katsayı engeli, 8 yıllık kesintisiz eğitim başta olmak üzere, 28 Şubat uygulamaları tarihin çöp sepetine atılmış, kamuda başörtüsü yasağı kaldırılmış, okullarda, devlet dairelerinde ve TBMM'de başörtüsüne özgürlük sağlanmıştır. Uluslararası faiz lobisi ile darbe lobisinin ortak senaryosunu yazdığı Gezi Parkı oyunuyla kurulan hayalleri bertaraf etmiş, Vaiz Lobisi'nin tetiklediği 17-25 Aralık dost-modern darbecilerinin heveslerini kursağında bırakmış, terör ve şiddetten beslenen Jön-Kürtler eliyle hayata geçirilmek istenen 6-8 Ekim ayaklanma provasının, sahneye konulmasını engellemiştir. Etnik siyaset ve hendek terörüyle halkı mağdur edenlerin mağdur ettiği kardeşlerimize de, bugünün Mehmet Akif İnan'ları el uzatmıştır. "Merhamet TIR'ları Yola Çıkacak, Hendekleri Aşacak, Bayırbucak'a Ulaşacak" kampanyamızla Kobani'den ülkemize gelen Kürt kardeşlerimize olduğu gibi, Esed ve Putin mağduru Bayırbucak Türkmenlerine ve Hendek Vandallarının mağdur ettiği Kürt kardeşlerimize de gönlümüzü açtık, yardım elimizi uzattık. Bugün bu bölgede birileri kazdıkları hendeklerle insanımızı, insanlığı zulüm çukurlarına mahkum etmek istiyor. Ancak, bugünün Mehmet Akif'leri buna izin vermeyecek, seyirci kalmayacak, ülkemizde ve bu bölgede yakılmak istenen terör ateşini mutlaka söndürecektir" ifadelerini kullandı.

Basın mensuplarını adına bir konuşma yapan Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti Başkanı İbrahim Aslan ise, Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şubesine düzenledikleri basın buluşmasından dolayı teşekkür ederek "Sivil toplum kuruluşları ile basın ve medya arasındaki olumlu iletişimin ülkeye demokratik kazanımlar olarak yansıyor. Adıyaman basın mensupları olarak STK'ların kamuoyunu bir araya getiren, birlik ve beraberliği güçlendiren, kalkınmanın önünü açan, Adıyaman'a başta eğitim olmak üzere her alanda katma değer katacak her türlü çalışmanın sürdürülebilir" diye konuştu.

Eğitim Bir-sen, Gazetecileri Unutmadı

Eğitim Bir-sen, Gazetecileri Unutmadı

Eğitim Bir-sen, Gazetecileri Unutmadı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim