• BIST 9524.59
  • Altın 2490.845
  • Dolar 32.5516
  • Euro 34.65
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Eğitim-bir-sen Dernekbaş’a Taleplerini İletti

Eğitim-bir-sen Dernekbaş’a Taleplerini İletti
Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu ve Şube Yönetim Kurulu Üyeleri İl Milli Eğitim Müdürü Recep...

Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu ve Şube Yönetim Kurulu Üyeleri İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş'a ziyarette bulunarak eğitime yönelik taleplerini iletti.

Ziyarette Sofuoğlu'na Eğitim-Bir-Sen Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Akış, Halil Kallat, Aziz Bulut, Ramazan Karaman ve Mesut Öner eşlik etti.

Ziyarette konuşan Sofuoğlu, "Eğitim-Bir-Sen olarak gerek eğitimdeki sorunlar, gerek topluma yönelik ilgi alanımız içerisinde bulunan bir takım mağduriyetler, bir takım iyileştirmeler için çalışıyoruz. Sizlere göreve geldiğiniz günden beri sorunların giderilmesinde projelerin hayata geçirilmesinde, eğitim öğretim konusundaki üstün çalışmalarınız ve gayretlerinizden dolayı teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimize ve onlar için emek sarf eden eğitim çalışanlarımıza daha iyi eğitim öğretim ortamları oluşturmak amacıyla taleplerimizi size iletiyor ve birlikte çözümler üretmek istiyoruz. 2016 yılı itibariyle Eğitim çalışanlarımız adına sevindirici gelişmeler yaşanıyor. Üçüncü dönem toplu sözleşmede yer alan hükümler, elde ettiğimiz kazanımlar tek tek hayata geçiyor. 2016 itibariyle öğretmenlerimiz nöbet görevi karşılığında ücretlerini alacaklar. Yine sınav ücretlerindeki adaletsizlik giderilerek öğretmenlerimizin hak ettiği ücreti almalarını sağladık. Toplu sözleşmede yer alan ibadet özgürlüğüne ait hükümde bu Cuma itibariyle hayata geçmiş olacak. Artık cuma günleri çalışanlar gönül rahatlığıyla ibadetlerini yerine getirebilecek. Eğitim çalışanlarının moral ve motivasyonunu arttıran bu tür kazanımların daha fazla sağlanabilmesi yönünde çalışmalarımız devam edecek." şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, "Eğitim öğretimde birçok paydaş var. Problemlerin ve güncel sorunların çözümünde herkesten destek almaya çalışıyoruz. Zaman zaman eğitim sorunları ve eğitimde gerçekleştirilebilecek olumlu çalışmalar hakkında görüşmelerimiz oluyor. Sivil toplum kuruluşları sorunları bize daha net gösterebiliyor. Bizler herkesin görüşlerine ve fikirlerine açığız. Sorunları hep beraber değerlendirip orta çözümü bulmaya çalışacağız. Ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim