• BIST 9631.63
  • Altın 2496.722
  • Dolar 32.5888
  • Euro 34.846
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Eğitim-bir-sen Bursa 1 Nolu Şubesi Çanakkale Şehitlerini Andı

Eğitim-bir-sen Bursa 1 Nolu Şubesi Çanakkale Şehitlerini Andı
Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şubesi, Çanakkale Zaferi'nin 101'inci yılında tüm şehitleri rahmet ve minnetle andı.

Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şubesi, Çanakkale Zaferi'nin 101'inci yılında tüm şehitleri rahmet ve minnetle andı.

18 Mart Çanakkale Zaferi dolayısıyla sendika binasında basın açıklaması düzenleyen Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, "Çanakkale Zaferi, milletimiz için bir varlık ve yokluk savaşı, imkansızın başarıldığı; Kurtuluş Savaşı'na giden yolda çok önemli bir kilometre taşı, tarihte eşine az rastlanan kahramanlık destanlarından biridir" diye konuştu.

"ÇANAKKALE BU MİLLETİN EBEDİ VATANI OLDUĞUNUN TESCİLİDİR"

Her toplumun tarihsel serüvenlerinde milat sayılacak önemli kırılma ve geçiş anlarının olduğunu ifade eden Başkan Numan Şeker, "Bu anlamda Çanakkale önemli bir aşamadır. Çanakkale, bu topraklar üzerinde yaşayan halkların gerçek anlamda "millet" ve Anadolu'nun bu milletin ebedi vatanı olduğunun bir kez daha tescili, kanıtıdır" şeklinde konuştu.

"VATAN SÖZ KONUSU OLDUĞUNDA"

Çanakkale'de; Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i ile bir bütün olarak mücadele ettiğini hatırlatan Şeker, "Milletimiz, Çanakkale'de vatan söz konusu olduğunda aidiyetlerin hiçbir önemi olmadığının en güzel örneğini sergilemiş; din, vatan, namus tehlikeye girdiğinde canın, malın hiç düşünülmeden verilebileceğini de cesurca ortaya koymuştur. Çünkü Çanakkale, insanlık onurunun, İslam kardeşliğinin, emperyalist zorbalara karşı dayanışmanın aşılmazlığı, geçilmezliği, yenilmezliğidir. Nifak tohumlarının içimizde yeşermemesi, ancak Çanakkale'deki birlik ve beraberlik ruhuyla mümkün olacaktır" dedi.

"NESİLDEN NESİLE AKTARILMALI"

Çanakkale, destan olmanın yanı sıra gelecek için bir yol haritası olması gerektiğinin altını çizen Numan Şeker, "Birçok açıdan incelenmesi gereken Çanakkale Zaferi, nesilden nesile aktarılmalı; istiklal uğruna verilen mücadele unutturulmamalıdır. Aydınlık dimağı, pırıl pırıl bakış ve ilgileriyle yeni nesiller, bu ruh ve duyguyu ilham kaynağı bilmeli, tarihi şuurla hep yaşanır kılmalıdır" diye konuştu.

Son dönemde Türkiye üzerinden oynan oyunlara dikkat çeken Şeker, "Küresel emperyalizm yüzyıl aradan sonra taşeron terör örgütleriyle birlikte bölgenin haritasını yeniden çizme arayışına girerek etnik ve mezhebi duyarlılıklar üstünden kaos meydana getirilmeye çalışılıyor. Sınırlarımızın dışında derin operasyonlar yapılırken, içeride kanlı terör eylemleriyle meydana getirilen kargaşayı kaosa döndürmek için fitneyi yaygınlaştırmaya çalışanlara inat, Çanakkale'yi geçilmez kılan değerlerimize sarılmalıyız. 101 yıl önce bağımsızlığa, imana, inanca ve medeniyete yönelik, yedi düvele karşı bütün bedenini, gücünü, idrakini ortaya koyarak verilen direnişi örnek almalıyız. Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği ve Eğitim Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şubesi olarak, Çanakkale Zaferi'nin 101. yıldönümünde milletimizin değerlerinin ne kadar sağlam ve güçlü olduğunu dünyaya gösteren şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim