• BIST 9063.53
  • Altın 2324.412
  • Dolar 32.3684
  • Euro 34.9498
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Eğitim Bir Sen Antalya Şubesi eğitimcilere yönelik şiddeti kınadı

Eğitim Bir Sen Antalya Şubesi eğitimcilere yönelik şiddeti kınadı
Gebze'de öğrencisi tarafından bıçaklanarak öldürülen okul idarecisine yapılan saldırıyı kınayan Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Mustafa Çoban,...

Gebze'de öğrencisi tarafından bıçaklanarak öldürülen okul idarecisine yapılan saldırıyı kınayan Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Mustafa Çoban, eğitimcilere yönelik saldırıların giderek dozunun arttığını ifade etti. Çoban, caydırıcı önlem alınması gerektiğinin altını çizdi.

Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Mustafa Çoban, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, Atatürk Anadolu Lisesi'nin Müdür Yardımcısı Necmeddin Kuyucu'nun 11'inci sınıf öğrencisi F.C. öğrencisi tarafından bıçaklanarak hayatını kaybetmesinin derin üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti.

Eğitimcilerin kendi kurumlarında öğrencilerin gözü önünde kendilerine yönelik saldırılara karşı savunmasız olduğunu ifade eden Çoban, caydırıcı nitelikte kanuni düzenlemeye ihtiyaç olduğunu söyledi.

Çoban, "Şiddet eylemlerinde, mevcut yasal düzenlemelerin bu fiillere karşı caydırıcı nitelikte ceza öngörmemesi ile şiddet uygulayan kişilerin bu eylemlerinin adli ve idari makamlarca önemsenmeyeceği ve ciddi bir ceza yaptırımıyla karşılaşmayacakları inancı önemli bir rol oynamaktadır" dedi.

"Dozlar giderek artıyor"

Eğitimcilerine, ölümle sonuçlanan saldırıların dozunun giderek arttığına dikkat çeken ve Milli Eğitim Bakanlığına çağrıda bulunan Başkan Çoban, bu gidişatın kendilerini endişelendirdiğini söyledi.

Çoban sözlerini şöyle sürdürdü: "Tehdit ile başlayıp darp etme ve yaralamaya kadar giden şiddet davranışları öğretmenlerimizin sağlıklı bir ruh hali içinde derse girme ve öğrencileri ile buluşmalarının önündeki en büyük engel olarak ortaya çıkmaktadır. Öğretmenlerin emeğini yok sayan, eğitimdeki etki alanını daraltan, onları itibarsızlaştıran, bu önemli mesleğin mensuplarını her türlü haksızlığa ve saldırıya açık hâle getiren politikalar, disiplini rafa kaldıran uygulamalar, bugün geldiğimiz noktanın müsebbibidir. Bilimde, sanatta, teknolojide, edebiyatta, felsefede ve diğer bütün alanlarda ülke ve millet olarak başarılı olabilmemiz ancak nitelikli bir eğitimle mümkündür"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim