• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Eğitim Bir- Sen Adıyaman Şubesinden Vali Demirtaş’a, Ziyaret

Eğitim Bir- Sen Adıyaman Şubesinden Vali Demirtaş’a, Ziyaret
Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, Eğitim Bir-Sen Şube Yönetim Kurulu üyeleri Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş'ı makamında ziyaret etti.

Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, Eğitim Bir-Sen Şube Yönetim Kurulu üyeleri Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş'ı makamında ziyaret etti.

Kamu çalışanları 3. dönem toplu sözleşmesinde Cuma namazı dolayısıyla mesai saatlerinde herhangi bir mesai kaybına sebebiyet vermeden gerekli kolaylığın sağlanması hususunun karara bağlandığını ifade eden Ali Deniz ve beraberindeki heyet, ikili öğretim yapan okullarda Adıyaman'da, bir uygulama birliği bulunmadığını, Cuma namazı ve ders saatlerinin çakışması nedeniyle ikili öğretim yapan okullarda Cuma gününe mahsus bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu ifade etti. Söz konusu okullarda derse giriş çıkış saatlerinin 30 dakikalık bir ötelemeyle giderilebileceğini dile getiren Eğitim Bir- Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, böylelikle il genelinde bir uygulama birliği oluşturulacağını ve yaşanması muhtemel bazı aksaklıkların da giderileceğini söyledi. Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek ikili öğretim yapan okullarda Cuma namazı saati ile ilgili mesai düzenlemesi yapılması için gerekli talimatları vereceğini söyledi. Vali Mahmut Demirtaş Adıyaman'da Memur- Sen üyesi kamu çalışanlarına konut edindirmeye yönelik böyle bir çalışmayı değerlendireceklerini, Memur- Sen Adıyaman Temsilciliğinin kamu çalışanlarına konut edindirme kapsamında oluşturacağı projeyi diğer illerde yapılan uygulamaları da inceleyerek Adıyaman'a uygun teklifi TOKİ'ye iletebileceklerini söyledi. Konut edindirme hususunda Adıyaman'ın, TOKİ'nin gerçekleştirdiği hizmetlerden daha fazla faydalanması için gerekli çalışmaları yürüttüklerini, şu anda gündemde iki tekliflerinin bulunduğunu söyleyen Vali Mahmut Demirtaş, Adıyamanlılara nefes aldıracak ziyaret çayı mevkiindeki Beşpınar Projesinin uygulanmasına da değinerek, "Her türlü sosyal donatıya sahip olan bu proje, Adıyaman'ın yerel ve kültürel zenginliklerini yaşatacak, koruyacak, geliştirecek ve bu güzelliklerle birlikte Adıyaman halkının sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarına cevap verecek yüksek standartta bir donatı oluşturup, Adıyaman'ın markalaşma yolculuğuna önemli katkılar sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim