• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

’Eğiticinin Eğitimi’ Programı Başladı

’Eğiticinin Eğitimi’ Programı Başladı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Daire Başkanlığı, merkez ve ilçe belediyelerin kadın birimlerinde çalışan personele yönelik "Eğiticilere...

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Daire Başkanlığı, merkez ve ilçe belediyelerin kadın birimlerinde çalışan personele yönelik "Eğiticilere Eğitim" programı başlattı. 10 gün sürecek eğitimle kadın alanında çalışma yürüten personellerin kişisel ve mesleki gelişimine katkı sunmak amaçlanıyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Daire Başkanlığı, merkez ve ilçe belediyelerin kadın kurumlarında çalışan personele yönelik "Eğiticilere Eğitim" programının startını verdi. Belediyelerin kadın birimlerinde görev yapan kadın personellerde, toplumsal cinsiyet eşitliğine dayalı kadın bakış açısının gelişmesine katkı sunmak, şiddet, genel sağlığı koruyucu davranışlar konusunda kişisel ve mesleki gelişimlerini güçlendirmek amacıyla yapılan eğitim Sümerpark'ta başladı.

Sümerpark Ortak Yaşam Alanı Toplantı Salonu'nda düzenlenen eğitime, merkez ve ilçe belediyelerin kadın birimlerinden 20 kadın katıldı. "Toplumsal Cinsiyet, Şiddet, Genel Sağlığı Koruyucu Davranışlar" gibi konuların ele alındığı eğitim, Kadın Sağlığı Uzmanı Eylem Karakaya tarafından verildi.

10 GÜN SÜRECEK

10 gün sürecek "Eğiticilere Eğitim" programının açılışında konuşan Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Daire Başkanı Yüksel Aslan Acer, bilgiye klasik sistemin mantığı ve alınıp satılan bir meta gibi bakmadıklarını belirtti. Acer, "Bilgi güç olarak ifade ediliyor. Bizim için bilgi paylaşımdır, birlikte üretimdir. Biz bu anlamı yüklüyoruz bilgiye. İnsanlığın ilk tarihinden beri bilginin toplumun yararına nasıl kullanılacağını kadın, insanlık tarihinden beri bunu çok güzel bir şekilde hayatıyla uygulamıştır. İlk doğal toplumda kadın, aslında toplumun öncüsüdür, bilgiyi yönetendir ve bilge kadındır. Özellikle sağlık alanında bilgiyi doğayla birlikte keşfederek şifacı konumunda olan hep kadındır" dedi.

’Eğiticinin Eğitimi’ Programı Başladı

’Eğiticinin Eğitimi’ Programı Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim