• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Egemen Bağış'tan olimpiyat açıklaması

Egemen Bağış, "Biz CHP ve onun gibi 'gerizekâlı' bazı çevrelerin bütün çarpıtma çabalarına rağmen olimpiyatların 2020 yılında İstanbul'da gerçekleşeceğine yürekten inanıyoruz" dedi.
İsveç’in Ankara Büyükelçisi Hakan Akesson’un veda ziyaretinde bulunduğu Bakan Bağış, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Bağış’a, 2020 yılında olimpiyatları düzenlemek için aday olan İstanbul’a bu organizasyonun verilmemesi durumunda sorumlusunun Gezi Parkı eylemcileri olacağı yönündeki sözlerinin CHP tarafından eleştirilmesi soruldu. Bağış, CHP’li vekillerin içine düştüğü durumun acizliklerini gösterdiğini belirterek "Daha evvel medyada dikkat çekebilmek için TOMA’ların önünde yoga yapanlar bugün olimpiyat konusunda bizimle laf ebeliğine girerek bir yerlere varabileceklerini zannediyorlar. Çok şükür o dilini uzatanlara CHP’li milletvekilleri grup başkanlık seçimlerinde gerekli mesajı zaten verdiler. Ben kendilerine başka kapıya gitmelerin tavsiye ediyorum" diye konuştu.
 
Bugüne kadar olimpiyatların İstanbul’da gerçekleşmemiş olmasının İstanbul’un değil olimpiyatların kaybı olduğuna işaret eden Bağış "Olimpiyatların sembolü olan iç içe geçmiş beş halka dünyanın beş kıtasını temsil ediyor" dedi.
 
Bağış, şöyle devam etti:
 
"Ama olimpiyatlar bugüne kadar hiçbir zaman iki kıta üzerine kurulu olan tek dünya şehrinde gerçekleşmedi. Dünyada içinden nehir geçen çok şehir vardır ama içinden deniz geçen tek şehir olan İstanbul’da gerçekleşmedi.
 
Olimpiyatlar birçok ülkenin başkentinde hatta imparatorluğun başkentinde gerçekleşmiştir ama üç farklı imparatorluğa başkentlik yapmış Avrupa’nın kültürünü şekillendiren Roma İmparatorluğu’nun da Bizans İmparatorluğu’nun da başkenti olduktan sonra Osmanlı İmparatorluğu’nun başkenti olabilmiş İstanbul’da, hele hele 2010 yılında Avrupa Kültür Başkenti olduktan sonra 2012 yılında Avrupa Spor Başkenti olan İstanbul’da gerçekleşmemiş olması olimpiyatların eksikliğidir."
 
'ÇARPITMALARA RAĞMEN GERÇEKLEŞECEK'
 
Olimpiyatların İstanbul’da düzenleneceğine inandıklarını ifade eden Bağış, şunları kaydetti:
 
"Biz CHP ve onun gibi ’gezizekâlı’ bazı çevrelerin bütün çarpıtma çabalarına rağmen Türkiye’yi karalama, Türkiye’nin uluslararası imajını zedeleme çabalarına rağmen olimpiyatların doğru kararı vererek 2020 yılında İstanbul’da gerçekleşeceğine yürekten inanıyoruz. Bu İstanbul’un hak ettiği bir şeydir ama hepsinden önemlisi olimpiyat ruhunun yeniden canlanabilmesi için olimpiyat organizasyonunun ihtiyaç duyduğu bir yaklaşım tarzıdır. O yüzden Sayın Başbakanımızın Buenos Aires’te yapacağı temaslar çerçevesinde ben bu zihniyete rağmen İstanbul’un 2020 yılında bu sıfatı kazanacağına ve olimpiyat tarihinin en görkemli etkinliğine ev sahipliği yapacağına yürekten inanıyorum. "
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim