• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Egegep’ten Muğla’ya Yeni Projeler

Egegep’ten Muğla’ya Yeni Projeler
Orman ve Su İşleri Bakanlığı, EGEGEP kapsamında Milas'a yeni projeler kazandıracak.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, EGEGEP kapsamında Milas'a yeni projeler kazandıracak. Projelerle beraber Milas'ın tabiat turizmi potansiyeli ortaya çıkarılacak ve Milas taşkın ve sellerden korunacak.

Orman ve Su işleri Bakanlığı, EGEGEP (Ege Gelişim Projesi) kapsamında Muğla'ya ve Milas'a yeni projeler kazandıracak. EGEGEP ile beraber 2015-2019 yılları arasında Milas'ın tabiat turizmi potansiyeli ortaya çıkarılarak, yöreye turistlerin gelmesi sağlanacak. Ayrıca Ağaçlıhöyük Mahallesi'nin kış aylarında en büyük kâbusu olan sel ve taşkınlar, "Sel Kapanı" projesiyle son bulacak.

MİLAS'A 3 ADET OTOMATİK GÖZLEM İSTASYONU

EGEGEP ile beraber Milas'a 2019 yılının sonuna kadar 3 adet Otomatik Gözlem İstasyonu (OMG) yapılacak. Kurulan meteorolojik gözlem ağı ile hem çiftçilerin ihtiyacı karşılanacak hem de turistlerin hava durumu hakkında bilgi sahibi olması sağlanacak. EGEGEP kapsamında da Ağaçlıhöyük Mahallesi'ne müjdeli haber geldi. DSİ tarafından planlanan ve ÇED raporuna takılı kalan proje çözümlendi. Yıllardır kış aylarında köylülerin en büyük sorunu olan sel ve taşkınlara karşı 2019 yılına kadar EGEGEP kapsamında, sel kapanı projesi yapılacak. Sel kapanıyla beraber, köylüler rahat bir nefes alacak.

Ayrıca Milas Çınarlı Kocaçay Deresi Islahı ve Kafaca Çakmak ve Çeşmealtı Dere ıslahı çalışmaları gerçekleştirilecek.

TABİAT TURİZMİ GELİŞECEK

EGEGEP projesiyle tabiat turizmi potansiyelinin ortaya çıkarılması amaçlanıyor. Milas'ın; kuş gözlemciliği, dağ bisikletçiliği, mağara turizmi, atlı tabiat yürüyüşü, bisiklet turizmi, botanik turizmi, yaban hayatı (fauna) gözlemciliği ve foto safari alanlarında 2019 yılına kadar geliştirilecek olan planlarla beraber Milas farklı bir çehreye bürünecek.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın müjdelediği EGEGEP ile Milas'ın ekonomisine ve turizm faaliyetlerine büyük katkı sağlayacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim